Acasa Mămici Anca Ce fructe și legume de sezon trebuie să consume copilul meu?

Ce fructe și legume de sezon trebuie să consume copilul meu?

3 min read
0
0
10

A consuma zilnic legume și fructe este absolut indispensabil pentru sănătatea noastră. Dar, uneori este mai ușor de zic decât de făcut, mai ales în cazul copiilor. În general, începând cu vârsta de doi ani copiii trec prin ceea ce se numește neofobia alimentară, au o fobie pentru tot ce este verde, pentru legume în special. Dar, din fericire, avem la dispoziție câteva trucuri pentru a-i determina să consume fructe și legume.

Deoarece este iarnă, copilul trebuie să consume legumele în supe, la cuptor. Invită-l să te ajute cu pregătirea mesei, poate astfel va cosuma cu mai mare plăcere legumele. Dar care sunt fructele și legumele pe care trebuie să le consume un copil în funcție de fiecare anotimp în parte?

Ianuarie – usturoi, sfecla, morcovi, varza, varza de Bruxelles, spanac, lămâie, clementine, mandarine, kiwi, portocale, pere sau mere.

Februarie – morcovi, țelină, varză albă, varză creață, andive, avocado, banane, mango, litchi, mandarine, papaya sau măr.

Martie – morcovi, țelină, varză albă, varză creață, andive, avocado, banane, mango, litchi, mandarine, papaya sau măr, ceapă albă, smochine, fructul pasiunii sau rodie.

Aprilie – sparanghel, morcovi, cartofi, avocado, banane, lămâie, fructe Citeste mai multe

Comentarii Facebook
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Anca

Lasă un răspuns

Vezi si articolul recomandat:

Reguli de respectat atunci când vizităm un nou-născut

O rudă, o prietenă tocmai a dat naștere unui bebeluș și abia aștepți să o vizitezi? Iată c…