Acasa Mămici Anca Reguli pentru a preveni virusurile pe timp de iarnă

Reguli pentru a preveni virusurile pe timp de iarnă

2 min read
0
0
14

Cu un sistem imunitar în plină construcție, micuții sunt extrem de vulnerabili în fața microbilor în primii ani de viață. Mai ales iarna. Trebuie să adoptăm o serie de reguli de igienă pentru a preveni în mod eficient virusurile pe timp de iarnă.

Ne spălăm pe mâini. La un an, nivelul de imunitate al unui copil este de doar 17% comparativ cu cel al unui adult. Și deoarece 80% din bolile infecțioase – bronșiolită, gripă, angină – se transmit prin intermediul mâinilor este extrem de important să spălăm cât mai des mâinile copiilor. În afară de apă și de săpun, există șervețele umede sau geluri care elimină 99,9% din virusuri precum și virusul H1N1. Un reflex valabil pentru întreaga familie cât și pentru invitați, mai ales în perioada epidemiilor.

Grijă mare cu jucăriile și jucăriile de pluș. Copiii, cei mici în special mai au obiceiul să bage jucăriile în gură, în perioada erupției dentare în special. Cu toate acestea, reprezintă un adevărat cuib de bacterii. De aceea, jucăriile trebuiesc curățate și spălate în mod regulat, mai ales dacă au fost în contact cu alți copii. Pentru jucării se pot Citeste mai multe

Comentarii Facebook
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Anca

Lasă un răspuns

Vezi si articolul recomandat:

Lucrurile importante pe care le poate învăța copilul tău înainte de 10 ani

La 10 ani deja, copilul tău are deja o vârstă de școlar, vrea să aparțină unui grup și est…