Acasa Mămici Anca Copilului meu nu îi place să facă baie

Copilului meu nu îi place să facă baie

2 min read
0
0
25

Unii copii nu se arată deloc fericiți când vine momentul băii în timp ce alții abia așteaptă acest moment. Se mai poate ca, un copil căruia îi plăcea la nebunie baia să nu îi mai placă brusc din anumite motive. Cum se poate explica acest comportament? Și cum am putea să transformăm acest moment obligatoriu într-un moment mai plăcut?

De ce refuză un copil să facă baie?

Un copil poate refuza să facă baie din diferite motive. Înțelegerea motivelor care duce la acest refuz poate contribui la găsirea mai rapidă a unor soluții. Iată câteva explicații:

-deoarece are un temperament mai sensibil și este mai temător de felul său. S-ar putea să nu îi placă să se afle într-un loc în care mișcările sale sunt limitate. Unii copii sunt mai sensibili și nu le place senzația apei care îi intră în ochi, îi ajunge pe față.

– deoarece a dezvoltat o teamă în urma unei experiențe neplăcute în baie. Spre exemplu, apa a fost prea fierbinte sau prea rece, a alunecat și a ajuns cu capul sub apă sau i-a intrat șamponul sau gelul de duș în ochi. Citeste mai multe

Comentarii Facebook
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Anca

Lasă un răspuns

Vezi si articolul recomandat:

Lucrurile importante pe care le poate învăța copilul tău înainte de 10 ani

La 10 ani deja, copilul tău are deja o vârstă de școlar, vrea să aparțină unui grup și est…