Acasa Mămici Anca Alege cele mai potrivite jucării de Crăciun

Alege cele mai potrivite jucării de Crăciun

2 min read
0
0
17

Crăciunul se apropie cu pași repezi cu lotul său de fericire și de stres totodată când știm că mai avem puțin timp la dispoziție și încă nu am ales jucăriile potrivite pentru copilașii noștri.

Între 0 -1 an copilul descoperă lumea. În primele luni de viață copilul se dezvoltă, crește și intră în contact cu mediul înconjurător cu ajutorul ochilor, gurii, auzului și mirosului. Este prima etapă a dezvoltării senzo-motorii. Apreciază texturile moi, formele rotunde. În această perioadă a vieții copilul apreciază jucăriile din materiale moi: o păturică cu activități este ideală în această perioadă. În jur de 8 luni îi poți oferi jucării pe care le poate trage după el sau pe care le poate plimba prin casă. Pe scurt, jucării pe care să poată să le atingă, să le manevreze, să le învârtă, să le răsucească și să le pipăie.

Între 1-2 ani debutul marilor teorii. În această perioadă copilul începe să înțeleagă că dacă împinge sau trage o jucărie o va apropia sau îndepărta de el. Etapa senzo-motorie este mai complexă. Se deplasează din ce în ce mai bine ceea ce îi permite să Citeste mai multe

Comentarii Facebook
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Anca

Lasă un răspuns

Vezi si articolul recomandat:

Lucrurile importante pe care le poate învăța copilul tău înainte de 10 ani

La 10 ani deja, copilul tău are deja o vârstă de școlar, vrea să aparțină unui grup și est…