Acasa Mămici Anca Când bebelușul are gastroenterită

Când bebelușul are gastroenterită

2 min read
0
0
30

Gastroenterita reprezintă una din cele mai frecvente tulburări digestive la copii și la bebeluși. Este dureroasă și îi provoacă bebelușului o mulțime de neplăceri. Drept urmare, necesită tratament de urgență, din momentul în care este depistată. Pentru a te ajuta să o depistezi cât mai rapid și pentru a o combate cu succes am adunat pentru tine câteva informații utile.

Gastroenterita este o tulburare digestivă extrem de frecvent întâlnită la copii. Cu atât mai mult cu cât forma sa virală este deosebit de contagioasă. Din fericire, gastroenterita bebelușului este în general benignă.

Cum apare gastroenterita la bebeluși? Gastroenterita copilului reprezintă o inflamație a sistemului digestiv. Peretele stomacului și cel al intestinelor este iritat puternic. Cauzele acestei inflamații sunt numeroase. Cel mai adesea, gastroenterita bebelușului este cauzată de către un virus de tip Rotavirus dar și alte tipuri de virus pot fi la originea acestei boli (Adenovirus, Astrovirus). Bebelușul poate lua acest virus după un contact cu un alt copil contagios. Dar, gastroenterita poate fi și rezultatul unei intoxicații alimentare, o bacterie precum Escherichia Coli sau Salmonella.

Simptomele unei gastroenterite. Principalele simptome ale unei gastroenterite sunt diaree, crampe dureroase, grețuri și vărsături. Citeste mai multe

Comentarii Facebook
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Anca

Lasă un răspuns

Vezi si articolul recomandat:

Lucrurile importante pe care le poate învăța copilul tău înainte de 10 ani

La 10 ani deja, copilul tău are deja o vârstă de școlar, vrea să aparțină unui grup și est…