Acasa Mămici Anca Jocuri și jucării ideale între 1-3 ani

Jocuri și jucării ideale între 1-3 ani

3 min read
0
0
28

La această vârstă copilul începe să exploreze mediul înconjurător prin propriile sale mijloace, la început în patru labe, mai apoi cățărându-se, etapa finală fiind mersul. Copilul începe să manifeste un real interes pentru jocuri și jucării. Incepe să îi placă să se joace în nisip, să deplaseze lucruri dintr-un loc în altul, să împingă lucruri. Ii place să exploreze lucrurile atingându-le chiar dacă le mai răstoarnă din când în când.

Incepând cu vârsta de 1 an ideal ar fi să îi organizezi un spațiu în care să se poată juca în libertate, instalează o pătură mare de exemplu pe jos sau pune un covor tip puzzle pe jumătate din cameră. Copilului îi plac jocuri de tipul colecționatului, aliniatului, clasatului, golitului sau umplutului. Cu cât este mai autonom, cu atât este mai activ și simte că deține puterea asupra mediului înconjurător.

Un copil de această vârstă are interese diferite. Ii plac jocurile care îi pun în valoare diferitele aspecte ale dezvoltării sale motorii, spre exemplu coordonarea, precizia mișcărilor sau echilibrul. Astfel, îi place atât să se joace cu mingea cât și să se joace cu cuburile, să Citeste mai multe

Comentarii Facebook
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Anca

Lasă un răspuns

Vezi si articolul recomandat:

Reguli de respectat atunci când vizităm un nou-născut

O rudă, o prietenă tocmai a dat naștere unui bebeluș și abia aștepți să o vizitezi? Iată c…