Acasa Mămici Anca Pedepse- cele mai bune 5 alternative

Pedepse- cele mai bune 5 alternative

3 min read
0
0
50

Pedepsele nu reprezintă singura modalitate prin care un copil poate învăța o lecție. Există unele alternative, care îl vor ajuta să se dezvolte mult mai armonios.

Anumiți specialiști sunt de părere că țipetele și pălmile la fund sunt acțiuni care funcționează doar pe termen scurt. Pedepsele nu corectează un comportament greșit al unui copil. În plus, sunt cele care vor avea repercursiuni negative asupra sănătății sale emoționale.

Stai puțin și gândește-te. Tu cum te simțeai atunci când făceai ceva greșit și părinții tăi începeau să strige la tine? De câte ori ai plâns sau te-ai simțit umilit sau umilită atunci când ai primit o palmă la fund? Copilul tău simte exact același lucru ca și tine atunci când este pedepsit verbal sau fizic.

Intenția ta este să corectezi un comportament greșit sau neadecvat, dar pedepsele nu fac decât să îl umilească. O strategie deci inutilă atunci când vrei ca un copil să învețe adevăratele valori și să se comporte așa cum trebuie. Va vedea doar că violența este singura modalitate în care se pot rezolva problemele.

Cele mai bune alternative la pedepse sunt cele care îl fac pe copil să înțeleagă că Citeste mai multe

Comentarii Facebook
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Anca

Lasă un răspuns

Vezi si articolul recomandat:

Reguli de respectat atunci când vizităm un nou-născut

O rudă, o prietenă tocmai a dat naștere unui bebeluș și abia aștepți să o vizitezi? Iată c…