Acasa Mămici Anca 6 semne de carență afectivă la copii

6 semne de carență afectivă la copii

3 min read
0
0
500

Sărutările, mângâierile, drăgălășeniile… dar și toate sfaturile date din dragoste sunt semne de afecțiune pe care toți părinții ar trebui să le folosească pentru ca un copil să nu ajungă să sufere din cauza carenței afective. Nu este vorba despre un capriciu sau despre o dependență. Dacă îi vei arăta mereu copilului tău cât de mult îl iubești sau îl apreciezi, vei contribui la bunăstarea sa psihosocială.

Copilăria depinde aproape în întregime de părinții sau de adulții responsabili. Nu doar din punct de vedere economic sau afectiv dar și din punctul de vedere al aspectelor emoționale și psihologice.Nu există nimic mai gratifiant decât un părinte care își arată afecțiunea, iubirea sau înțelegerea. În acest fel, va reuși să crească într-un mediu sănătos și să dezvolte unele unele obiceiuri care le imită pe cele pe care le-a învățat acasă.

Și totuși, mulți copii, chiar foarte mulți cresc privați de afecțiune, fie din cauza familiei, fie din cauza mediului în care se dezvoltă.

Care sunt deci semnele unei carențe afective la copii?

Dezobediența. Carența afectivă creează la copii nevoia de a primi atenție. Dar pentru a fi în centrul atenției, copiii au cel mai adesea tendința de a nu asculta de Citeste mai multe

Comentarii Facebook
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Anca

Lasă un răspuns

Vezi si articolul recomandat:

Reguli de respectat atunci când vizităm un nou-născut

O rudă, o prietenă tocmai a dat naștere unui bebeluș și abia aștepți să o vizitezi? Iată c…