Acasa Educație Există o latură pozitivă în crizele de furie ale copiilor?

Există o latură pozitivă în crizele de furie ale copiilor?

5 min read
1
0
301

Când copiii sunt frustrați, fac tantrumuri sau crize de furie. Acestea sunt cauzate cel mai adesea de lipsa limbajului verbal pentru a putea explica ce își doresc sau gândesc. Iar atunci când nu își pot atinge obiectivele, își exprimă sentimentele în această modalitate imatură.

Părinții văd însă aceste crize în mod negativ și devin disperați deoarece nu știu ce să facă pentru a-i calma. Dar, acestea pot să aibă și o latură pozitivă.

Crizele de furie se manifestă cel mai adesea la copii atunci când pierd la un joc, la momentul mesei sau al somnului, dacă părinții nu înțeleg ce vor să transmită printre altele.

Acest lucru îl face pe copil să reacționeze în mod exploziv din cauza stării de rău cauzate de neînțelegerea părinților.

Dar crizele pot să definească personalitatea copilului. Crizele de mânie pot influența sănătatea emoțională și starea de bine a copilului. Acesta nu știe cum să spună care îi sunt nevoile. Dar părinții ar trebui, în mod progresiv, să îi învețe pe copii că nu este bine cum procedează. Dar le permite în același timp să își definească personalitatea zi după zi.

Crizele de mânie pot elibera copilul de stres. După un tantrum, un copil se poate elibera de stresul cauzat de disconfortul unui moment. După ce episodul a trecut și calmul a fost regăsit, pot să înțeleagă mai bine că nu pot obține chiar totul.

Se ajunge să se cunoască limitele. Copiii ajung să facă crize de mânie pentru a se revolta contra unor reguli impuse. Este deci important să ajungă să cunoască limitele faptelor lor. În acest caz, părinții joacă un rol foarte important, indicându-le care sunt regulile și care sunt consecințele dacă acestea nu vor fi respectate.

Un copil poate să aibă crize de furie atunci când vrea să scape de tensiunile cauzate de frică. De exemplu, dacă merge pentru prima dată într-un loc închis, la cinema de exemplu, când lumina se închide, îi este frică și felul de a exprima acest sentiment poate să fie similar cu mânia.

În general, după ce copiii cresc, crizele de furie devin din ce în ce mai rare. În plus, dezvoltându-se limbajul verbal, se va ameliora capacitatea de a-și exprima frustrările verbal, fără să facă asta fizic.

Și totul, aceste crize pot să persiste până după 4 ani iar părinții nu le mai pot controla. Dacă acest lucru se produce, se recomandă să se apeleze la un specialist.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Educație

Un comentariu

  1. […] Crizele de mânie pot elibera copilul de Citeste mai multe […]

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…