Acasa Educație Cum evoluează legătura dintre gemeni în funcție de vârstă?

Cum evoluează legătura dintre gemeni în funcție de vârstă?

5 min read
0
0
1,341

Fuziune, telepatie…există toate acestea între frații gemeni? Pentru (viitorii) părinții de gemeni care se întreb acest lucru încercăm în cele ce urmează să elucidăm acest mister care înconjoară această relație atât de specială. În funcție de vârstă, vă ajutăm să înțelegeți cum va evalua această legătură gemelară.

În momentul în care ai aflat că ești însărcinată cu gemeni surpriza a fost cu siguranță imensă. Fericire înmulțită cu doi. Însă trebuie să recunoști că ai fost cuprinsă de îndoială și te-au cotropit o mulțime de întrebări.

Dacă acest lucru te liniștește în vreun fel află că sarcinile gemelare sunt din ce în ce mai curente. Cine nu a auzit povești precum dacă pe unul din frați îl doare ceva atunci geamănul său poate resimți acea durere? Pe lângă aspectul fizic identic, gemenii pot avea aceleași senzații, aceleași emoții. Există o legătură unică între ei, între două ființe venite pe lume în aceeași zi…însă cum se construiește aceasta în funcție de vârstă?

O legătură care se creează încă din uter

Specialiștii spun că doar o parte din frații gemeni experimentează telepatia. Cu toate acestea, înainte de a veni pe lume, gemenii au parte de momente speciale, mai ales dacă sunt monozigoți. Pe unele ecografii, de-a lungul vremii s-au putut vedea lucruri interesante precum unul din frați care sugea degetul celuilalt. Pentru ei, viața începe la dublu. Specialiștii descriu mai apoi evoluția acestei legături în trei etape. Inițial relația este denumită fuzională. În primii ani de viață părinții au tendința să le dea să mănânce deodată sau să îi culce împreună, la aceeași oră. Or, un copil dezvoltă un ritm care îi este propriu. În cazul gemenilor aceștia devin rapid o entitate, din punct de vedere practic care va întări fuziunea existentă între aceste două ființe.

Mai apoi apare perioada complementarității, până la vârsta de 5-6 ani. Unul este blând, celălalt este mai violent, unul este mai liniștit, celălalt mai agitat. Unuia îi place dulcele, celuilalt săratul și tot așa. Un echilibru care nu încetează să se modifice în funcție de activitățile propuse.

După vârsta de șase ani începe autonomia. În special la școală cei doi frați își vor dezvolta capacități diferite precum și personalități proprii. În a doua fază a autonomiei, în adolescență, frații gemeni sunt cei care vor defini relația, legătura pe care vor să o instaleze, odată cu sosirea primelor decizii importante de făcut- alegerea unui liceu, primul flirt sau alegerea unei orientări de viitor.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Educație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…