Acasa Fără categorie Totul despre depresia post-partum

Totul despre depresia post-partum

5 min read
0
0
291

Primele săptămâni de la aducerea pe lume a unui bebeluș sunt destul de dificile pentru proaspăta mămică. Majoritatea din mămici au impresia că nu vor face față acestui nou capitol din viața lor. Privare de somn, oboseală, revenirea din punct de vedere fizic după naștere și lupta pentru a reveni la normalitate…toate acestea nu sunt tocmai ușoare.

Este normal ca unele mămici să se simtă anxioase, plângăcioase și irascibile. Este ceea ce poartă numele de baby blues. Însă pentru unele mame, aceste neregularități emoționale reprezintă o problemă mult mai gravă.

Depresia post-partum afectează o femeie din șapte. Aceasta poate afecta bunăstarea mămicii și a noului născut. Spre deosebire de baby blues, depresia post-partum dispare de la sine după o anumită perioadă. Această afecțiune poate dura câteva zile sau chiar câteva luni de la nașterea copilului. Iată câteva trucuri pentru a face față acestei depresii post-partum.

Creează o legătură securizată cu bebelușul. O legătură securizată se creeză în momentul în care îți asculți vocea interioară și răspunzi nevoilor copilului tău sau semnalelor emoționale trimite precum luarea în brațe pentru a-l calma atunci când plânge. Acest lucru permite întărirea dezvoltării sale cognitive. Depresia post-partum poate avea un impact semnificativ asupra stabilirii legăturilor precoce, făcând-o și mai greu de depășit, ceea ce poate duce la incapacitatea mamei de a avea grijă de propriul său copil.

Ai grijă de tine. A avea grijă de tine reprezintă una din cele mai bune modalități de a trata sau de a preveni depresia post-partum. Alegeri simple în viața de zi cu zi pot să îți îmbunătățească starea de sănătate și te pot ajuta să te simți bine din nou. Optează pentru o alimentație bogată în Omega 3, încearcă să dormi atunci când doarme și bebelușul, încearcă să ieși la plimbare 10-25 minute pe zi, fie cu copilul, fie singură. Răsfață-te din când în când.

Nu ezita să ceri sfatul unui specialist. Dacă ai încercat tot ce se putea însă depresia persistă atunci poate ar fi cazul să ceri sfatul unui medic specialist. Psihoterapia, cunoscută și sub numele de counseling te poate ajuta să vorbești deschis despre principalele tale griji și preocupări, despre sentimentele tale, să îți fixezi obiective ușor de dus la bun sfârșit și să înveți să reacționezi pozitiv în orice situație. Antidepresivele sunt recomandate uneori în aceste cazuri.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Fără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…