Acasa Educație De ce cer mereu copiii apă înainte de culcare?

De ce cer mereu copiii apă înainte de culcare?

5 min read
1
0
302

Copiii pot să aibă mai multe motive pentru a cere apă înainte de culcare, care merg  de la manipulare până la lipsa de afecțiune. Sau poate că unii vor să se asigure că părinții sunt acolo lângă ei, gata să îi protejeze sau să știe că pot conta pe ajutorul lor.

Deci de ce vor unii copii să bea apă înainte de a merge la culcare? E o întrebare pe care și-o pun multe mame, la care vom încerca să răspundem în acest articol.

Îi mângâiem, acoperim, alintăm, le spunem o poveste, îi pupăm și le urăm noapte bună. Stingem luminile și închidem ușa. Dar, după câteva minute, unii vin să ceară apă. Acest comportament este destul de des întâlnit în anumite familii.

Mijloacele mass -media prezintă câteva opinii destul de variate cu privire la motivele pentru care unii copii cer apă înainte de a merge la culcare sau după. Ne vorbesc mai ales despre capricii, despre manipulare, de nevoie de mai mult timp petrecut împreună sau despre afecțiune.

Ne gândim de asemenea, la o nevoie de a simți prezența păriniților. Dar uneori pur si simplu, chiar le este sete.

Capricii și manipulare. Unii părinți sunt de părere că îngerașii lor le cer apă pentru a vedea în ce măsură aceștia îi controlează.

Este adevărat că unii copii pot să devină capricioși. Una din cauze- felul în care părinții își educă copiii. Și în care răspund în mod sistematic la toate nevoile și dorințele lor. Dar totuși, o manipulare prin simpla cerere a unui pahar cu apă nu poate fi o manipulare. Ar trebui să fie un act complex și planificat. Un lucru dificil în acest caz.

Vor să petreacă mai mult timp cu părinții. Unii părinți sunt de părere că li se cere apă înainte de culcare pentru că nu petrec destul timp cu copilașii. Dar, acest tip de comportament este valabil și în cadrul familiilor unde se petrece timp de calitate și în mare cantitate cu copiii. Deci nu este cazul.

Le este pur si simplu sete. Apa potabila si hidratarea sunt esențiale pentru o dezvoltare armonioasă a copilului. Uneori, copiii nu beau destulă apă pe timp de zi și le poate fi deci sete pe timp de noapte. Nu este deloc ră ceară apă înainte de a merge la culcare.

Pentru a ști că sunteți acolo. Să nu uităm că un copil este total dependent de părinți. Are nevoie de protecție și să se simtă în siguranță. Deci vor să se asigure că părinții sunt acolo orice s-ar întâmpla.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Educație

Un comentariu

  1. […] Capricii și manipulare. Unii părinți sunt de părere că îngerașii Citeste mai multe […]

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…