Acasa Educație Cum să îl determini să își aranjeze jucăriile

Cum să îl determini să își aranjeze jucăriile

5 min read
0
0
306

Joaca este o plăcere pentru copil dar acesta trebuie încurajat să participe la aranjarea jucăriilor, un lucru destul de frustrant pentru mulți. Iată câteva strategii eficiente pentru a-l determina să își aranjeze jucăriile.

  • Trebuie să îl previi că urmează momentul strânsului jucăriilor, acest lucru se poate întâmpla seara în special.
  • Încurajează-l să participe la luarea deciziilor. Lasă-l, de exemplu, să aleagă între aranjarea animalelor de pluș și aranjarea cuburilor. Permițându-i să facă unele alegeri îl faci să înțeleagă că îi respecți alegerile, că acestea sunt importante pentru tine. Copiii colaborează mult mai bine dacă au impresia că au un cuvânt de spus într-o anumită privință.
  • Subliniază importanța strângerii jucăriilor și felicită-l pentru comportamentul său.
  • În momentul în care îi soliciți copilul ajutorul, menține-ți această cerere și insistă să aranjeze jucăriile chiar dacă refuză inițial. Cu siguranță ți se pare mult mai simplu să aduni tu jucăriile decât să îi ceri lui să facă acest lucru. Dar, pe viitor, riști să nu facă acest lucru dacă nu începi de la o vârstă fragedă. Dă dovadă de răbdare și amintește-ți că este nevoie de timp pentru a îndeplini anumite sarcini fără să protesteze.
  • Chiar și cei mai mici pot participa la strângerea jucăriilor. Acest lucru le permite să își dezvolte simțul responsabilității.

Joaca de-a strânsul jucăriilor

Copiii găsesc uneori strânsul jucăriilor și aranjatul propriei camere o pierdere de vreme, o activitate plictisitoare. Fă din această sarcină un joc distractiv sau prezint-o drept o activitate plăcută pe care o faceți împreună. Iată câteva idei:

  • copiilor le place să regrupeze lucrurile pe categorii. Spune-i spre exemplu Pune jucăriile la culcare. Spune-i să pună toate păpușile la culcare, într-un loc potrivit, într-o căsuță sau într-un cărucior.
  • Jucăria preferată de pluș a copilului poate veni în ajutor. Deoarece acesta nu știe unde trebuie puse jucăriile copilul îi poate veni în ajutor și să ăi arate unde trebuie aranjată fiecare în parte.
  • Magia poate fi și ea utilă în acest caz. Spune-i că vei închide ochii și vei închide ochii. Și că, deoarece el este un magician, ești sigură că vei face în așa fel încât jucăriile să dispară fiecare la locul lor, în cutii. Dacă magia îi va reuși, felicită-l.

Voi ce trucuri folosiți pentru a-i determina pe copii să își aranjeze jucăriile?

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Educație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…