Acasa Alimentație Cum tratăm tusea uscată la copii?

Cum tratăm tusea uscată la copii?

4 min read
0
0
298

 

Chiar dacă tusea este un mecanism de apărare al corpului uman, dacă aceasta din urmă este persistentă la copil, dacă starea acestuia nu se îmbunătățește, din contră, se agravează, trebuie să consulți de urgență un specialist. În egală măsură, tusea uscată se poate trata cu ajutorul unor tratamente naturiste care vor contribui la degajarea căilor respiratorii.

Tusea uscată la copii este o afecțiune care nu ocazionează mucozități. Are tendința să provoace o iritație iar dacă simptomele nu sunt tratate la timp se pot agrava. Este un episod frecvent la sugari și la copiii sub 10 ani iar episoadele se pot produce de mai multe ori pe an din motive diferite.

De aceea, în acest articol vă propunem mai multe tratamente naturale pentru a calma tusea uscată la copii. Unele tratamente naturiste sunt eficiente deoarece vor contribui la degajarea căilor respiratorii.

Cauzele cele mai curente ale tusei uscate:

  • un mediu foarte rece sau foarte uscat;
  • locuri în care funcționează aparate de aer condiționat;
  • mirosuri puternice;
  • reacții alergice;
  • spații în care există mult praf;
  • iritații ale căilor respiratorii cauzate de o răceală sau de o gripă;

Multe lichide. Ingestia unei cantități mari de lichide în timpul infecției respiratorii este esențială pentru ameliorarea simptomelor supărătoare ale tusei uscate. Din acest motiv copilul trebuie să bea cât mai multă apă, de preferință la temperatura camerei, nu prea caldă sau prea rece.

Băi cu aburi. Băile cu aburi reprezintă cel mai bun remediu pentru eliminarea mucozităților, degajarea bronhiilor și tratarea tusei. Din acest motiv, băile cu aburi reprezintă o altă modalitate de a ajuta copilul să lupte împotriva tusei uscate.

Suc de fructe fără uscate. Este important ca sucul de fructe pe care îl oferi copilului atunci când suferă de tuse uscată să nu conțină sub nicio formă citrice. Asta deoarece citricele provoacă și mai mult mucus la fel ca și băuturile calde. Drept urmare, dacă vrei să reduci mucozitățile trebuie să optezi pentru alte sucuri naturale de fructe. Nu uita faptul că și căile respiratorii fac parte din pielea noastră. Astfel, mucoasa, la fel ca restul dermei trebuie să fie tratată la temperatura camerei.

Difuzor. Așează un difuzor în camera copilului, prornește-l și lasă-l să funcționeze timp de câteva minute în absența copilului. Ideea este ca micuțul care suferă de tuse uscată să doarmă într-un mediu cu suficientă umiditate și căldură.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Alimentație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…