Acasa Alimentație Băuturile și copiii în câteva întrebări

Băuturile și copiii în câteva întrebări

5 min read
0
0
324

Băuturile sunt cele care contribuie la buna creștere și la dezvoltarea copiilor noștri însă, dacă nu sunt alese în mod corespunzător nu fac decât să crească riscul obezității, al diabetului, hiperactivității și altor afecțiuni. Unele ceaiuri sau sucuri pot avea efecte secundare în cazul în care sunt administrate la voia întâmplării.

Copilului meu nu îi place laptele. Ce să fac?

În acest caz totul depinde de vârsta copilului. Până la vârsta de 2-3 ani, aportul de lapte este cu adevărat util, conține tot ce are nevoie copilul, calciu și câteva proteine. Odată trecută această vârstă copilul nu mai bea atâta lapte ca la început dar nu trebuie să îl forțezi. Respingerea acestui aliment ar putea fi și semnul unei intoleranțe alimentare. încearcă să găsești alternative, de ce nu, un lapte vegetal de tip lapte de soia, de migdale sau de orez.

Trei pahare de suc pe zi este prea mult?

Da! Dacă copilul nu este obez atunci acest lucru nu înseamnă neapărat că este și sănătos. Sucul, extrem de bogat în zahăr nu face decât să le îngrașe pe persoanele predispuse. Este și o băutură acidă care fragilizează oasele și poate perturba comportamentul. Conform studiilor, un aditiv cunoscut sub numele de acid fosforic, prezent în toate sucurile, chiar și cele light provoacă hiperactivitate. În plus, sucurile taie pofta de mâncare.

Siropul poate înlocui sucul de fructe?

Nici vorbă. Siropul conține în principal zahăr, apă și arome. Este, într-adevăr vorba despre o băutură economică dar fără vreun interes nutritiv. Sucul de fructe conține potasiu, vitamine și o mulțime de alți nutrienți benefeici pentru cel care îl consumă. Alege-l, de preferință 100% natural.

Copiii mei adoră sucurile smoothie.  Pot bea câte vor?

Este întotdeauna preferabil să nu abuzezi de un aliment, oricât de sănătos ar fi acesta. Este și cazul sucurilor smoothie care sunt mai degrabă alimente bune. Fructele sunt bogate în vitamine și antioxidanți, esențiale pentru sănătatea noastră dar nu trebuie să uităm faptul că sunt bogate și în zahăr. Ceea ce înseamnă că le taie copiilor pofta de mâncare.

Copilul refuză să bea altceva în afară de suc. cum îl pot face să bea apă?

În acest caz o singură soluție ar fi mai eficientă și anume să nu mai cumperi suc, să te dai pe tine drept exemplu. Dacă copilul te vede pe tine că bei suc la masă se va întreba cu siguranță tu de ce faci acest lucru. Explică-i de ce ai ales să nu mai bei suc. pofta de a bea apă va reveni în mod natural în scurt timp.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Alimentație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…