Acasa Educație Lucrurile importante pe care le poate învăța copilul tău înainte de 10 ani

Lucrurile importante pe care le poate învăța copilul tău înainte de 10 ani

5 min read
0
0
459

La 10 ani deja, copilul tău are deja o vârstă de școlar, vrea să aparțină unui grup și este în căutarea unui model pentru a se proiecta pe viitor. Este vorba despre faza pre-adolescentină, căutându-se pe sine și cercetându-se, fiind o fază extrem de importantă.

Deci voi, în calitate de părinți, ar trebui să vă jucați rolul și să fiți foarte atenți la elementele externe care pot să aibă un impact doar pozitiv, de preferință, asupra vieții sale. Deci o bună educație este cea care debutează de la cele mai mici vârste deci trebuie să ai grijă ca cele mai bune lecții de viață să garanteze succesul progeniturii tale.

Ar trebui să respecți fetele și băieții deoarece sunt cu toții egali. Copilul tău trebuie să învețe să ăi respecte pe ceilalți copii, fie că este vorba despre un băiat, fie că este vorba despre o fată. Fetele și băieții sunt perfect egali și nu ar trebui să fie răutăcioși unii cu alții.

Să nu îți fie frică de greșeli. Albert Einstein spunea că – pentru a fi creativ, trebuie să treci peste teama de a nu greși cumva. Deci nu este deloc greșit să greșești, deoarece este o altă modalitate de a învăța. Deci nu încetați niciodată să îi spuneți că a greși sau a se înșela nu înseamnă că lumea este gata.

Cunoștințele sunt mai importante decât notele. Oricărui părinte îi place ca odrasla să primească cele mai satisfăcătoare note, dacă nu, cele mai bune. Este un lucru perfect normal. Dar, este foarte important să insiști cu privire la un aspect foarte important- notele nu sunt singurele de ajuns. Trebuie să încerci să îl faci să își lucreze concentrarea, pentru ca acesta să asmileze mai mult și mai bine, practicând unele activități precum sportul, lectura sau un puzzle, de ce nu.

Poți cere ajutor de la noi. Trebuie să încercați să aveți cea mai agreabilă relație cu copilul, să fiți prieteni, pentru ca acesta să aibă încredere deplină în voi. Dar trebuie să treacă și prin faze de respingere, deoarece va fi prea protector sau îi vei invada prea tare viața, va avea tendința de a te respinge. Trebuie să poată să îți ceară ajutorul fără să îi fie teamă.

Fii mereu pregătit să te aperi. La școală, unii copii sunt excluși, devalorizați și chiar batjocoriți de colegii lor. În această situație nu ar trebui să fiți pasivi. Explicați-i că toată lumea are dreptul să fie respectată, chiar și el. este important să știe cum să își apere un punct de vedere și să nu accepte anumite tipuri de comportamente.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Educație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…