Acasa Educație Sindromul copilului răsfățat

Sindromul copilului răsfățat

5 min read
0
0
396

Sindromul copilului răsfățat decurge dintr-o tentativă a părinților de a-și compensa absența acoperindu-și copilul cu cadouri. Dar, în loc să facă acest lucru, ar trebui să încerce să stea cât mai mult cu copilul lor altfel copilul va deveni un răsfățat.

Iubirea pentru copilul tău este fără îndoială enormă de aceea ai vrea să îi oferi toate cadourle din lume dacă ai putea. Îi poți oferi cadouri de ziua lui, de Crăciun sau de Paște dar cel mai bun cadou rămâne petrecerea unui timp de calitate cu el.

În ce constă sindromul copilului răsfățat?

Sindromul copilului răsfățat decurge din excesul de jucării și de cadouri pe care un copil le poate primi. Sindromul copilului răfățat este în egală măsură un semn că petreci prea puțin timp cu copilul tău. Nu ar avea acest comportament dacă, în loc să îi oferi atâtea cadouri, ai petrece mai mult timp cu el. Este ușor să detectăm un copil răsfățat prin intermediul comportamentului său, se plânge în mod constant. Cu toate acestea, nu este nimic îngrijorător. Dacă copilul cere în mod constant jucării noi trebuie să impui anumite limite. Spre exemplu, să îi oferi o jucărie nouă doar atunci când primește note bune la școală și se comportă frumos.

Cum poți ști dacă copilul tău suferă de sindromul copilului răsfățat? După cum îi indică și numele, sindromul copilului răsfățat se detectează cu ajutorul capriciilor în exces ale copilului. Cu toate acestea, nu este singurul simptom la care trebuie să fii atent. Copilul afectat de acest sindrom:

 

  • nu tolerează frustrarea;
  • nu are imaginație bogată;
  • este capricios;
  • critică jucăriile pe care le are deja;
  • este materialist;
  • este egoist;

Un astfel de comportament la un copil poate fi explicat în egală măsură prin influența exercitată de prietenii sau colegii săi. Dacă ei au jucării noi copilul tău va dori și el alte jucării cu siguranță, va face comparație cu ei. Pentru a face față acestui lucru îi poți spune că fiecare familie este diferită.

Ca părinți, avem sarcina de a-i ghida pe copii în viață. Este important să avem activități variate cu el, să le oferim, în măsura posibilităților, timpul nostru, de care au atâta nevoie. Astfel, copilul tău va remarca că prezența ta este cel mai bun și cel mai frumos cadou pe care i-l poți oferi. Atunci când va înțelege munca ta va fi conștient de costul cadourilor pe care i le oferi, va avea o cu totul și cu totul altă părere. Pentru asta, trebuie să îi vorbești mult și să îi explici ce nu înțelege.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Educație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…