Acasa Alimentație Topul alimentelor anti-gripă

Topul alimentelor anti-gripă

4 min read
0
0
564

Unele alimente îi ajută pe copii să rămână sănătoși, le stimulează imunitatea. Iată un top al alimentelor anti-gripă, de introdus în alimentația copilului în special în sezonul rece.

Pentru ca micuțul tău să fie în formă are nevoie de o alimentație echilibrată dar unele alimente au unele proprietăți speciale care stimulează sistemul imunitar. Ceea ce înseamnă că ar trebui să se regăsească cât mai des în alimentația copilului. Și, bineînțeles, aceste alimente sunt valabile și în cazul mămicilor.

Kiwaï, un fruct dinamizant.Verișorul lui kiwi, acest fruct este și mai bogat în Vitamina C ceea ce îl face un aliat de preț al sistemului imunitar. Asta deoarece stimulează celulele care elimina germenii. Conține în egală măsură fibre care reglează tranzitul și potasiu, extrem de util pentru mușchi, vitamine din grupa B din care B6, extrem de utilă pentru creier. La fel ca și kiwi, se poate consuma încă de la o vârstă fragedă fără să îți fie teamă de vreo alergie.

Ardei, antioxidant. Ardeiul conține o cantitate importantă de vitamina A, un antioxidant puternic. Este un aliat deosebit de util în caz de gripă deoarece, atunci când organismul nostru încearcă să se apere de viruși, începe să fabrice radicali liberi. Iar antioxidanții blochează efectele nedorite ale radicalilor liberi. In plus, vitamina A contribuie la întărirea celulelor ale mucoaselor respiratorii și intestinale.

Fasolea azuki, fortifiantă. Cunoscută și sub numele de fasolea roșie din Japonia, fasolea azuki este extrem de bogată în proteine vegetale. Are un conținut bogat de vitamina A, B6 și fier, care joacă, printre altele, un rol important în stimularea imunității.

Cartoful dulce, revigorant.  Extrem de bogat în fibre, cartoful dulce este foarte bun pentru stimularea imunității dar și pentru reglarea sistemului digestiv. Este extrem de interesant datorită conținutului bogat de  vitamina A – indispensabilă creșterii oaselor și dinților, vitamina C și cupru, cu acțiune anti-inflamatorie și anti-infecțioasă.

Fructele de Goji, energizante. Fructele de Goji seamănă cu niște struguri uscați dar nu sunt atât de dulci. Cu un conținut bogat de minerale și oligoelemente (potasiu, cupru, zinc și fier), participă la buna funcționare a sistemului imunitar. Se pot adăuga în salatele sărate pentru a veni cu o notă mai dulce. Se pot consuma crude, amestecate cu migdale sau nuci pentru un cocktail de vitamine. Ideale pe timp de iarnă datorită numeroaselor vitamine conținute.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Alimentație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…