Acasa Alimentație Ce alimente ar trebui să eviți să îi dai copilului seara înainte de culcare

Ce alimente ar trebui să eviți să îi dai copilului seara înainte de culcare

5 min read
0
0
408

Cu toții știm faptul că alimentația ne influențează calitatea somnului. Iar acest lucru este valabil și în cazul bebelușilor și copiilor. Pentru a evita să petreci ore în șir încercând să îl adormi urmează sfaturile de mai jos, oferite de nutriționiști.

Ne petrecem un sfert din viață dormind. Dar toate aceste ore de somn nu sunt mereu reparatoare. Numeroși sunt factorii care ne influenețează somnul- stresul, probleme cu digestia, cicluri de somn nerespectate. Mai multe studii arată faptul că ceea ce punem în farfurie poate avea o influență directă asupra calității somnului. Drept urmare, este important să fim atente și la mesele de seară în cazul copilului.

Ce să îi oferim copilului să mănânce seara înainte de culcare?

In primle șase luni de viață bebelușul este hrănit exclusiv cu lapte, fie prin alăptare maternă, fie cu lapte praf. Odată începută diversificarea, după șase luni, lapte cu cereale reprezintă o opțiune potrivită. Laptele de la această masă îi conferă bebelușului proteinele de care are nevoie, proteine utile și ușor de digerat. Cât despre cereale, acestea îi conferă energia necesară digestiei pe timpul nopții. Acest lucru îi permite copilului să doarmă fără să fie dernajat de senzația de foame.

In cazul copiilor mai mari ce alimente trebuie să evităm?

Proteinele (carnea roșie în special). Proteinele sunt destul de greu de digerat. O friptură chiar dacă este la cuptor, consumată seara, riscă să perturbe somnul micuțului tău.

Alimentele grase. Smântâna, untul, junk food, mezeluri…toate aceste grăsimi saturate cer mult timp și energie pentru a fi digerate. Drept urmare, ar putea afecta somnul copilului chiar să provoace sudori nocturne.

Zahărul și dulciurile. Bomboane, sucuri sau alte prăjituri, toate acestea nu fac decât să agite copiii. și să facă infernală momentul sosirii orei de culcare. Drept urmare, de evitat cu orice preț seara înainte de culcare.

Vânăta. Consumul fructelor și legumelor este ideal pentru sănătatea noatră. Dar, vânăta este leguma cu cel mai mare conținut de…nicotină, care este un excitant. De consumat dimineața sau la prânz.

Ce alimente trebuie copilul să consume seara?

În ciuda ideilor preconcepute, consumul de feculenți (cartofi, cartofi dulci, quinoa, porumb sau mazăre) seara este recomandat de specialiști. Consumul acestora stimulează producția de serotonină, care are o acțiune favorabilă asupra somnului. In plus, înainte cu o oră de somn ar trebui să îndepărtezi copilul de ecrane (televizor, telefon, tabletă).

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Alimentație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…