Acasa Fără categorie Bebelușul are bronșiolită. Ce este de făcut?

Bebelușul are bronșiolită. Ce este de făcut?

5 min read
0
0
315

La fel ca în fiecare an la început de iarnă bronșiolita se invită în locuințele în care stau sugarii. Această maladie virală le provoacă mari griji mămicilor. Iată câteva sfaturi pentru a reacționa cât mai bine atunci când este cazul. Bronșiolita este o boală neplăcută dar benignă. Această patologie virală, extrem de contagioasă, afectează an de an 500 000 de bebeluș sub vârsta de un an. Este vorba despre o afecțiune a bronhiolelor datorată virusului respirator sincitial. Iată câteva sfaturi pentru a le pune în aplicare atunci când bebelușul suferă de bronșiolită.

Învață să observi primele simptome ale bronșiolitei. Dacă copilul începe să tușească acest lucru nu înseamnă neapărat că are bronșiolită. La sugar, cea mai mică răceală poate provoca o tuse impresionantă. Bronșiolita este ușor de recunoscut  în funcție de unele semne pe care poți învăța să le observi.

Utită-te la nasul copillui. Dacă nările se deschid exagerat la fiecare inspirație acesta poate fi un prim semn. Uită-te mai apoi la coastele copilului – dacă apare retracția tegumentelor între coastele acestuia sau la nivelul abdomenului, acesta poate fi un alt semn de bronșiolită. Mai apoi,dacă toate aceste semne sunt însoțite de o respirație șuierătoare, care îți lasă impresia că bebelușul nu poate respira, atunci este vorba de bronșilită fără îndoială.

Nu te panica în fața acestor simptome. Semnele unei bronșiolite sunt atât de impresionante încât părinții au tendința să meargă imediat la urgențe cu copilul. Cu toate acestea, dacă copilul nu se încadrează la categoria de risc (mai mic de trei luni, născut prematur sau copil care suferă de o boală cronică) o vizită la medicul pediatru este mai mult decât suficientă. Înarmează-te cu ser fiziologic, acestea sunt veritabilele tale arme până la dispariția bolii.

Consultă un pediatru pentru tratament. În funcție de starea bebelușului medicul pediatru îi va da tratamentul potrivit. În cazul unei bronșiolite mai puțin grave este de ajuns să folosești batista bebelușului și ser fiziologic. Un tratament medicamentos îi va fi prescris bebelușului dacă bronșiolita este mai gravă.

În aceste zile hrănirea copilului va fi o veritabilă provocare. Dacă nu bea decât un sfert din biberon sau nici măcar jumătate din farfurie nu trebuie să te îngrijorezi, este absolut normal. Pentru el, bolnav, este un veritabil efort să se hrănească. Pentru a-l ajuta, oferă-i laptele sau mâncarea în doze mai mici decât de obicei, fracționate. După ce bronșiolita va fi o amintire urâtă, totul va reveni la normal.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Fără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…