Acasa Alimentație Ajutor, copilul meu are afte

Ajutor, copilul meu are afte

4 min read
0
0
416

La ora mesei, copilul afișează o grimasă de durere, îi este greu să înghită, refuză până și alimentele sale preferate? Ar putea avea afte? Cum le-am putea trata?

Aftele se prezintă sub forma unor mici vezicule de guloare gălbuie/untului, încercuite cu roșu. De la limba la palat, trecând pe la gingii și interiorul obrajilor, nici un loc nu este scutit de afte, pot fi foarte numeroase și dureroase. Atât sunt de dureroase încât împiedică copilul să se alimenteze. În cazuri mai grave copilul poate fi internat în spital.

De unde provin aftele?  Apariția aftelor este provocată de viruși di n familia herpesului sau enterovirus. Cei mai afectați sunt copiii cu vârsta cuprinsă între 1-3 ani. Uneori, aftele sunt însoțite de o febră moderată. Alți factori pot fi luați în considerare în apariția aftelor precum alimentația – nuci, pielea roșiilor sau ananas – sunt mari purtători de afte, un stres familial sau școlar, administrarea unor medicamente care modifică flora bucală…numeroase boli infantile sunt însoțite de afte. Cauza este scăderea sistemului de apărare a organismului ceea ce provoacă o fragilitate generală.

Care este cel mai bun tratament împotriva aftelor? Cel mai adesea, vindecarea aftelor este spontană. Dacă durerea este prea mare și copilul nu poate mânca atunci prioritară este tratarea durerilor. Poți apela la tratamente homeopate, acestea și-au dovedit de-a lungul vremii eficiența împotriva aftelor. Cere-i medicului să îi prescrie copilului un tratament imunoterapeutic, tratament completat de Vitamina C. În cazurile în care durerile sunt insuportabile atunci poți apela la un medic stomatolog care, va aplica cu deosebită precauție, pe afta copilului un preparat pe bază de acid tricloroacetic diluat, afta vindecându-se rapid.

Sfaturi pentru mămici pentru a preveni apariția aftelor pe viitor. Dezinfectează bine biberoanele copilului și suzetele. Evită să îi oferi copilului alimente prea acide, prea sărate sau prea calde. În cazul în care afta este deja prezentă dar nu ai observat-o nu faci decât să se irite și mai tare. Optează pentru piureuri, compoturi și lactate. Dacă constați că aftele apar des consultă medicul pentru un examen complet al gurii.

Știai că un periaj riguros al dinților  previne apariția aftelor?

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Alimentație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…