Acasa Educație Cum facem ca magia de Crăciun să dureze mai mult timp

Cum facem ca magia de Crăciun să dureze mai mult timp

5 min read
0
0
307

Perioada sărbătorilor de iarnă reprezintă un moment propice pentru a crea o atmosferă de familie specială precum și amintiri memorabile pentru copil. Cum am putea face ca această magie de Crăciun să dureze mai mult timp? Cum să îi transmitem copilului alte valori decât cele legate de consum?

Trăiește magia de Crăciun…înainte de Crăciun. Așteptarea Crăciunului poate fi la fel de interesantă pentru copil, la fel ca sărbătoarea însăși. Iată câteva activități pentru a-l face să aibă răbdare până la Crăciun. Copiii nu știu ce înseamnă o lună, o săptămână, cei mici mai ales. Pentru a-l ajuta să reprezinte în mod concret timpul care trece și pentru a-l ajuta astfel să aibă răbdare pînă la Crăciun poți să îi ceri să taie fiecare zi din calendar a lunii decembrie. Va ști astfel cât mai are de așteptat până când primește cadouri.

În așteptarea Moșului puteți scrie împreună o scrisoare în care să-i ceară ce vrea. Întreabă-l ce i-ar plăcea să scrie în scrisoare. Micuțul mai poate face un desen pentru Moș Crăciun. Poate lipi și imagini cu lucrurile pe care și le-ar dori să le primească. Spune-i că este posibil să nu primească chiar tot ce este pe listă deoarece lista sa este mult prea lungă.

Cum alegem cadourile? Pentru a nu risca ca acele cadouri alese să nu prezinte interes pentru copil cel mai bine ar fi sa te interesezi daca acestea sunt sau nu dorite de copil. Fă inventarul jucăriilor înainte de a cumpăra o a zecea păpușă cu care oricum nu se joacă mai mult de două zile. Oferă-i o jucărie pe care o cere de mai multă vreme. Evită să îi oferi jucăria văzută recent la un prieten sau într-o reclamă, cumpără-i ceva ce își dorește cu adevărat. Alege jucării variate care să îi permită să facă mișcare, să fie activ din punct de vedere fizic. Dacă este fetiță între 2-3 ani atunci o bucătărie de jucărie sigur va fi pe placul său. Creioanele colorate, plastilina, Lego Duplo sunt alte variante posibile. Copilul trebuie să învețe să învețe funcționarea obiectelor – jocuri de construcție, xilofon, trusă de scule sau orice altceva util la vârsta copilului.

Oferă-i cărți pentru a-i stimula dezvoltarea limbajului și pentru a-i oferi gustul lecturii. Și pentru ca magia Crăciunului să mai dureze, nu despodobi bradul până la mijlocul lunii ianuarie.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Educație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…