Acasa Educație Afară cu bebelușul când este frig. Gesturi de adoptat

Afară cu bebelușul când este frig. Gesturi de adoptat

5 min read
0
0
528

Chiar dacă este frig afară nu trebuie să îl privăm pe bebeluș de plimbările zilnice. Dar, există câteva reguli de respectat.

În primele luni de viață un bebeluș nu dispune de un sistem de reglare termică matur. De aceea bebelușul este extrem de sensibil la schimbările de temperatură. În plus, nu trebuie să uităm de faptul că un nou-născut nu se poate deplasa sau mișca pentru a se încălzi. Dar asta nu înseamnă că trebuie să îl ținem închis în casă pe toată perioada sezonului rece. Trebuie doar să ne luăm câteva măsuri de precauție.

Trebuie să îl îmbrăcăm bine. Echipamentul și hainele cu care bebelușul trebuie îmbrăcat pentru a nu-i fi frig nu lipsesc din fericire. Acestea sunt prevăzute pentru a  fi atât călduroase cât și confortabile pentru bebeluș. Overall-ul  este cel mai potrivit în acest sens. Dedesubt, un body din bumbac cu mâneci lungi alături de o bluză plus o pereche de pantaloni și șosete groase sunt de ajuns. Astfel, bebelușul va fi înarmat pentru zilele friguroase și mamei sale îi va fi mai ușor să îl dezbrace în momentul în care intră într-un loc mai călduros.

Înainte de 2-3 luni trebuie să evităm un port-bebe care nu fac decât să comprime piciorușele bebelușului, riscând ca acestea să se răcească extrem de repede. Eșarfa de purtat poate fi o soluție mai bună dar atenție să nu îl îmbraci prea tare deoarece riscă să se supraîncălzească. După șase luni îl poți plimba cu căruciorul fără probleme chiar și atunci când este frig afară.

În ceea ce privește celebrul mit al fularului, pus la gură pentru a încălzi aerul, în realitate fularul pus la gură nu vine cu absolut nici un beneficiu. Ba mai mult, se umezește din cauza respirației umede a bebelușului și nu face decât să mențină un mediu favorabil dezvoltării și propagării bacteriilor.

Reîntorși acasă. Evită să stai mai mult de o oră afară cu bebelușul atunci când este foarte frig afară și alege orele mai călduroase ale zilei pentru plimbare. Odată intrați în casă, asigură-te de faptul că bebelușul se încălzește. Dacă hainele sale sunt umede schimbă-l imediat. Dacă încă este rece la mâini sau la picioare, ia-i temperatura și încearcă să îl încălzești ținându-l într-o încăpere mai călduroasă sau ținându-l în brațe sau cu o supă călduță.

Tu cum ți-ai pregătit bebelușul pentru înfruntarea iernii?

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Educație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…