Acasa Educație Modalități cool de a-l contacta pe Moș Crăciun

Modalități cool de a-l contacta pe Moș Crăciun

4 min read
0
0
288

Crăciunul se apropie cu pași repezi. Cum am putea afla mai ușor ce își doresc comorile noastre să găsească anul acesta sub brad? Dacă i-am propune să îi scrie lui Moș Crăciun? Pe lângă faptul că acest lucru constituie un moment de veselie pentru orice copil, este o modalitate care îi permite copilului să:

  • Să își lucreze modul de exprimare și ortografia mai ales dacă se află în primii ani de școală. Nu putem să ne adresăm Moșului cu greșeli de ortografie, nu-i așa?
  • Să facem un bilanț al anului ce a trecut. A fost sau nu copilașul nostru cuminte în acest an?
  • Să îi stimuleze imaginația și să se proiecteze în viitor – cu ce jucărie se vede jucându-se?
  • Să își ierarhizeze dorințele – ce jucărie preferă?
  • Să practice o activitate manuală, decorând scrisoarea sau plicul.

De la modalități tradiționale la cele mai moderne, există în ziua de azi o mulțime de moduri de a-i scrie lui Moș Crăciun. Iată-le.

Cea mai tradițională, scrisoarea. Dacă pentru tine, scrisoarea pentru Moș Crăciun nu se concepe sub o altă formă decât cu stilou și hârtie, există mai multe moduri în care îi poți cere copilului să o personalizeze. Prin desene, prin fotografii cu jucării decupate și lipite pe scrisoare, prin abțibilduri lipite, lasă-l pe copil să înveselească scrisoarea. Moșul o va aprecia cu siguranță.

Cea mai mobilă modalitate, prin intermediul unei aplicații. Există în ziua de azi o mulțime de aplicații care ne ajută să îi trimitem o scrisoare lui Moș Crăciun, ba chiar aplicații prin care putem vorbi cu acesta. Amazon Santa App spre exemplu le oferă copiilor un instrument deosebit de simplu pentru a alege cadourile pe care și-ar dori să le gasească sub brăduț prin trimiterea scrisorii prin intermediul unei aplicații.

Cea mai poetică modalitate, lampionul. O modalitate mobilă și totodată inedită de a trimite Moșului o scrisoare este prin intermediul unui lampion. Pe o hârtie copilul va putea scrie scrisoarea pentru Moș Crăciun pe care o va pune într-un plic și o va agăța pe un lampion. Principiul? Aprinde mai apoi lampionul respectiv decorat în culorile specifice Crăciunului și lasă-l să se înalțe pentru a ajunge la Moș Crăciun. Un lampion poate ajunge până la 500m altitudine iar copilul îl poate admira timp de 6-8 minute.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Educație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…