Acasa Educație Pedepesele fizice aplicate unui bebeluș și consecințele lor

Pedepesele fizice aplicate unui bebeluș și consecințele lor

5 min read
0
0
342

Pentru părinții care au crescut într-un mediu mai strict și care au suferit din cauza pedepselor fizice, este destul de greu să aplice un mod diferit de educație pentru copiii lor, la rândul lor. Și totuși, aceștia ar trebui să știe că pedepsele corporale sunt extrem de dăunătoare din punct de vedere psihic. Dar și din punct de vedere emoțional.

Cu alte cuvinte, consecințele, pedepsele fizice sunt extrem de negative. Și dacă acestea se aplică unor copii de sub 2 ani, acestea sunt și mai grave. Pedeapsa fizica aplicată unui copil aparține categoriei maltratării.

Unii părinți, fie ei tați, fie ei mame, chiar și unii specialiști, sunt de părere că este perfect normal să le dea copiilor să le dea o palmă sau mai multe peste fund copiilor. Pentru ei, este mai normal să îi învețe cât mai repede, dar și mai brutal să unui copil ce are voie și ce nu are voie să facă.

Dar pedepsele fizice aplicate copiilor nu reprezintă atitudini de acceptat. Maternitatea este într-adevăr un proces dificil, care necesită timp pentru a înțelege și cunoaște un copil, mai ales dacă ținem cont de faptul că fiecare copil este perfect diferit.

Dar pe măsură ce un copil crește și de dezvoltă, și tu ar trebui să încerci să  te adaptezi. Ar trebui să încerci să te înarmezi cu cât mai multă răbdare și calm. Vei vedea că un copil sau un bebeluș în perfectă stare de sănătate este cea mai bună recompensă pentru eforturile tale.

Și fără doar și poate pedepsele fizice sunt un alt tip de maltratare. Chiar dacă este vorba despre o simplă palmă la fund sau și îți iei toate precauțiile pentru a nu-i face rău lui bebe. Copii sau adolescenții au dreptul de a fi protejați de tot felul de agresiuni corporale.

Și totuși, de ce apelează unii părinți la aceste pedepse? Pedepsele fizice sunt aprobate sau judecate de către părinții care recunosc că și ei înșiși au crescut la fel. Și sunt siguri de faptul că acestea nu i-a afectat deloc, că nu au lăsat traumatisme în spate și că au reușit în viață în ciuda lor.

Dar este o mare greșeală ca aceștia să repete aceeași schemă de violență prin care au trecut și ei din cauza părinților lor. Ar fi deci cel mai bine să stai să reflectezi înainte. Nu vrei să îi lași traume de la o vârstă foarte fragedă.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Educație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…