Acasa Alimentație Totul despre biberonul bebelușului

Totul despre biberonul bebelușului

5 min read
0
0
696

Fie îți dorești să îți hrănești bebelușul cu lapte matern extras de la sân, fie cu lapte formulă, trebuie să ții cont de câteva sfaturi.

Un bebeluș născut la termen, sănătos, se poate adapta în general oricărui tip de biberon. Pentru a alege cel mai potrivit biberon trebuie să ții cont de următoarele caracteristici – formatul biberonului, tipul de tetină ales, debitul oferit, dacă se poate sau nu curăța ușor și, bineînțeles, prețul. Alegerea se face în funcție de preferințele fiecăruia.

Fiecare fabricant în parte pretinde că modelul lor beneficiază de mai multe avantaje. De exemplu, există modele care îl împiedică pe bebeluș să înghită aer și reduc gazele și balonarea. Altele facilitează tranziția de la sân la biberon. Cu toate acestea, aceste performanțe nu au fost niciodată dovedite științific și reprezintă mai degrabă argumente pentru sporirea vânzărilor.

Alegerea tetinei. Există azi pe piață o varietate de tetine. Acestea diferă în funcție de formă, de grosime și de suplețe. Nu există alegerea perfectă în ceea ce privește tetina, depinde în mare măsură și de bebeluș. S-ar putea să trebuiască să încerci mai multe modele până când o vei găsi pe cea potrivită. Dacă constați că bebelușului îi este greu să sugă, atunci alege una mai suplă.

În cazul unui nou-născut trebuie să alegi o tetină cu debit lent. Îi va fi mai ușor să învețe să bea cu o astfel de tetină, care curge mai încet. Dacă debitul este mult prea rapid bebelușul riscă să se înece sau laptele îi va scăpa printre buze. Dacă remarci faptul că bebelușul face gălăgie atunci când înghite atunci tot o tetină cu scurgere lentă este cea mai potrivită. Cu cât va crește, cu atât va aprecia un debit mai mare. Important este să îi respecți ritmul. Verifică în mod regulat starea tetinei. Dacă își schimbă aspectul atunci trebuie schimbată de urgență. în orice caz se recomandă schimbarea tetinei odată la trei luni.

Fie îi oferi bebelușului lapte matern sau lapte formulă, se impune o igienă riguroasă a biberonului. Acest lucru va evita apariția unor gastroenterite sau a unor ciuperci.

Înainte de pregătirea biberonului spală-te bine pe mâini, după care spală bine biberonul și tetina. La prima utilizare sterilizează toate elementele biberonului. După fiecare folosire spală riguros biberonul și sterilizează-l în primele luni de viață mai des. Specialiștii spun că în primele 4 luni de viață biberonul ar trebui sterilizat după fiecare folosire.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Alimentație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…