Acasa Educație Copil neascultător- ce poți face pentru a rezolva problema?

Copil neascultător- ce poți face pentru a rezolva problema?

5 min read
0
0
656

Copiii neascultători reprezintă cel mai adesea, pentru foarte mulți părinți, o problemă destul de greu de rezolvat. Copilăria este cea mai fericită perioadă pentru micuți, dar cel mai adesea, destul de complicată pentru mulți părinți.

În această perioadă a copilăriei, există o mulțime de provocări, de dificultăți, de etape, cărora părinții trebuie să le facă față împreună cu copii. Pe de altă parte, respectul, încrederea și comunicarea dintre părinți și copii este primordială pentru a se evita conflictele sau dificultățile.

Și totuși, atunci când un copil este neascultător, complicațiile pot să fie și mai mari. Atitudinea lor este mult mai greu de gestionat și cere foarte multă răbdare și voință pentru a o putea corecta în mod eficient.

Cum sunt copiii neascultători? Pentru a ști dacă un copil este neasculător, trebuie să fii foarte atent la comportamentul său. De exemplu, dacă începe să îți ignore cerințele, sfaturile sau apelurile, este cel mai probabil posibil să treacă printr-o fază în care vrea să testeze limitele și răbdarea părinților.

Această situație îi face cel mai adesea să facă unele alegeri sau să acționeze în așa fel încât să creeze conflicte. Și cel mai adesea, aceste probleme apar la copiii care cresc într-un mediu mult prea autoritar. În mod normal, s-a plictisit să tot asculte ordinele și începe să se revolte pe părinți sau pe orice persoană care îi cere ceva.

Acest lucru îi irită destul de ușor și îi motivează să creeze o relație strânsă și o stare de rebeliune pură și neascultare, pentru a se face ascultat. În acest caz, copilul încearcă să exerseze o anumită putere pentru a se rupe de sarcinile ce i se impun. Dar neascultarea poate să fie o consecință a unor factori extrem de variați- conflict între părinți, lipsa odihnei, divorțul, dificultățile sociale, etc.

Dacă un copil este neascultător, îl poți înscrie la activități sportive sau artistice. Cel mai adesea, copilul este plin de adrenalină și tensiune din cauza monotoniei și din cauza faptului că trebuie să fie perfect sau ascultător mereu. Astfel se va elibera de tensiuni și stres, dar va deveni și mai disciplinat.

Renunță la privilegii. În așa fel se vor corecta comportamentele nedecvate și se va restabili puțin echilibrul pentru a înțelege că nu i se cuvine chiar totul. Își va ameliora comportamentul, dar nu trebuie să îl pedepsești fără să îi dai explicații.

Explică-i că acest comportament te afectează. Și că această atitudine va avea efecte asupra fiecărei etape din viața sa.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Educație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…