Acasa Educație Copilul meu nu vrea să stea la masă

Copilul meu nu vrea să stea la masă

5 min read
0
0
304

Copilul tău nu stă locului nici la masă? Există mai multe motive care ar putea explica această nevoie de a se mișca în permanență. Cum l-am putea ajuta să stea liniștit, așezat în timpul mesei?

De ce este copilul în continuă mișcare la masă?

Capacitatea de a sta liniștit la masă variază de la un copil la altul, în funcție de vârstă. De exemplu, să nu te aștepți ca un copil de 2-3 ani să stea mai mult de 10-15 minute liniștit la masă. Această durată se poate scurta dacă copilul este mai mic sau să se mărească pe măsură ce copilul crește.

-S-ar putea ca musculatura copilului să nu fie încă dezvoltată și nici rezistența necesară pentru ca acesta să stea nemișcat timp de mai multe minute, ceea ce face această poziție mai puțin confortabilă.

-Are un temperament mai activ și simte nevoia să își consume energia debordantă sau este mult prea obosit.

– Nu îi place să stea la masă deoarece se plictisește și nu se simte inclus în conversație sau este distras de televizor sau de alte surse.

Cum îl putem ajuta să stea liniștit la masă?

  • Încearcă să îl așezi pe un scaun și să îi pui o pernă sub fund sau un scaun la picioare pentru a sta mai comod.
  • Dacă pare mult prea obosit pentru a sta liniștit la masă încearcă să îi dai să mănânce mai devreme. Dacă, din contră, copilul are un temperament mult prea activ, luați masa mai târziu, după ce și-a consumat din energie, alergând, urcând scările sau dansând în sufragerie de exemplu. La nevoie, oferă-i un obiect de manipulat în timpul mesei.
  • Pentru a nu-l face să aștepte prea mult, cheamă-l la masă doar când totul este așezat, gata de servit. Pune pe masă toate cele necesare – apă, sare, unt, pâine, etc. Vei evita astfel să te ridici și îi vei da un exemplu că tu stai la masă pe tot parcursul mesei, nu te ridici.
  • Menține o atmosferă plăcută la masă. Stinge toate televizoarele din jur și evită subiectele de conversație stresante.
  • Vorbeșe cu copilul tău la masă, include-l în conversație. Pune-i întrebări cu privire la desfășurarea zilei, dacă este la grădiniță sau la școală de exemplu, întreabă-l dacă a învățat ceva poezie sau cântecel. Îi vei stârni astfel atenția pozitivă și nu va avea tendința să se ridice.
Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Educație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…