Acasa Alimentație Ridichea, excelentă pentru copii

Ridichea, excelentă pentru copii

4 min read
0
0
293

Bogată în vitamine și în minerale, ridichea are un aport excelent de Vitamina C și de seleniu care contribuie la întărirea sistemului imunitar. Și ridichea mai are o mulțime de alte atuuri numeroase pe care le vom descoperi împreună chiar acum.

Ridichea, în funcție de varietate, este mai mult sau mai puțin picantă. Reprezintă un concentrat de vitamine pentru copii. Conține o cantitate importantă de Vitamina C, este o sursă bună de calciu, potasiu și magneziu. Chiar dacă au un conținut scăzut de calorii, ridichile sunt bogate în fibre ceea ce înseamnă că au un rol foarte important în procesul de reglare al colesterolului din sânge. Datorită faptului că au un conțiut bogat de vitamine din grupa B ridichile sunt ideale la început de primăvară sau de toamnă, pentru întărirea imunității.

Ridichile acționează asemeni unui detoxifiant, contribuie la creșterea imunității micuților grație unor elemente precum fosforul, fierul, zincul sau fluorul.

Când se pot introduce ridichile în alimentația celor mici ?

Oricând după vârsta de 1 an. Cu toate acestea, recomandăm înainte de a le introduce să discutați înainte cu medicul pediatru și să respectați regula celor 3 zile. După vârsta de 1 an se recomandă o cantitate mică de roșii, tăiate cât mai mărunt dacă se pun în salată.

Pe piață există mai multe tipuri de ridichi, după cum bine știți și voi. Ridichi roșii, albe sau negre. Cele mai populare sunt cele roșii, preferate atât de copii cât și de mămici. Ridichile se pot introduce în preparatele de la mesele principale ale copilului precum prânzul sau cina dar și printre gustări. Ridichile se pot consuma crude, cel mai adesea în salate. Dacă sunt procesate termic legumele își pierd o mare parte din nutrienți. Deoarece la copiii de un an consumul de bucăți de ridichi sau întregi nu este recomandat din cauza riscului de înec, acestea se pot servi în piureuri realizate din legume crude sau în sucuri.

Cel mai bine ridichile se combină cu legumele cu frunzele verzi precum spanacul sau salata verde dar și cu oleaginoasele, brânzeturile sau dovleceii.

Știai că ridichile reduc temperatura corpului și constribuie la ameliorarea inflamațiilor ? O metodă eficientă este consumul de suc de ridiche. Grație faptului că acționează asemeni unor dezinfectanți naturali ridichile luptă și împotriva infecțiilor care cauzează febra. Tu ai introdus ridichea în alimentația copilului tău ?

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Alimentație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…