Acasa Educație Importanța familiei în dezvoltarea copiilor

Importanța familiei în dezvoltarea copiilor

5 min read
0
0
289

Familia are cel mai mare impact atunci când vine vorba despre dezvoltarea armonioasa a copiilor. Dar și asupra dezvoltării lor emoționale și sociale. Familia este cea care modelează, felul de a gândi, felul de a lua decizii, felul în care se comportă, dar și perspectiva lor asupra vieții.

Familia, indiferent de tipologia sa, reprezintă baza, pilonul pe care se sprijină dezvoltarea unui individ. Din acest motiv, este cea mai importantă atunci când vine vorba despre dezvoltarea armonioasă a unui copil. Este primul mediu unde copiii interacționează cu alte persoane, în care învață anumite principii, norme sau valori, de care să țină mereu cont.

Mediul în care un copil crește și se dezvoltă îl definește ca persoană. În consecință, importanța unei familii în dezvoltarea sa este mai mult decât esențială.

Să aibă o familie reprezintă un drept legitim și fundamental pentru orice copil. Deoarece prin intermediul familiei, copilul este cel care copiii învață principiile de bază ale vieții în comun.

Educația începe acasă. Copiii, mai ales atunci când sunt mai mici, petrec o mare parte din timp, alături de părinți. Până la 4 ani în special. În tot acest timp, își vor însuși unele obiceiuri, disciplina și valorile cele mai importante. Și atunci când sunt la școală, învață cum să își dezvolte unele competențe și dobândesc unele cunoștințe.

O susținere necondiționată. Familia reprezintă o susținere fără pereche pentru copii. Va fi mereu prezentă alături de ei, în cele mai fericite momente, dar și în cele mai grele. Bolile si momentele mai dificile sunt trecute împreună și deciziile mai importante sunt luate tot împreună. Indiferent de numărul de prieteni, familia va fi mereu acolo, pentru a-i acorda susținere necondiționată.

Toleranță cu privire la cei din jur. Toți membrii familiei sunt ființe unice cu personalități diferite. Deci trebuie respectate și acceptate. În acest fel, atunci când va ieși la exterior nu îi va fi greu să interacționeze cu cei din jur.

Învață să împarți cu cei din jur. Atunci când un copil crește alături de frați sau de surori, familia îl învață pe acesta să împartă cu el lucrurile și jucăriile. Dar și bomboanele, cele mai prețioase obiecte sau jucării, dar și iubirea părinților săi.

În acest fel, copilul nu va mai fi egoist mai ales în interacțiunile sale viitoare din societate. Un lucru foarte important.

Pe scurt, în afara tipologiei sale, familia și importanța sa, ține mai ales de afecțiune, dar și de legăturile care există între mebrii săi. Este forța fiecărui membru, legătura care îi unește.

 

 

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Educație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…