Acasa Educație Copiii sunt cu adevărat reflexia părinților?

Copiii sunt cu adevărat reflexia părinților?

6 min read
0
0
359

Copiii, la cele mai fragede vârste, sunt ca niște bureți, adică asimilează tot ceea ce aud, văd sau li se spune. În consecință, este foarte important, ca în cadrul familiei, tot ceea ce se întîmplă, să fie benefic pentru educația și comportamentul lor.

Să fii părinte este o provocare zilnică. Nu numai că trebuie să înveți să îți organizezi timpul, ci trebuie să încerci în același timp să rămâi coerent cu ceea ce zici sau ceea ce faci. Deoarece copiii, chiar dacă nu remarci asta, imită tot ceea ce faci si tot ceea ce zici.

Da, copiii sunt oglinda familiei în care cresc și vor sa fie ca și părinții lor. În consecință, este important să le furnizezi cel mai bun exemplu pentru a pleca de la cea mai bună bază și pentru a învăța principii și valori respectabile.

În mod inconștient, copiii sunt cei care ne imită gesturile, acțiunile, felul de a vorbi și chiar relațiile pe care le avem cu cei din jur. Să nu mai vorbim de faptul că sunt conectați din punct de vedere emoțional cu noi.

Cum poți să fii deci cel mai bun exemplu pentru copilul tău?

Creează acasă un climat de încredere și de comunicare cu acesta. Comunicarea este esențială în sânul unei familii. Aceasta este cea care va crea un climat de încredere care va favoriza valorile și siguranța acasă. Dar va crea în același timp și cele mai frumoase relații între membrii familiei.

Ai nevoie de un mod de viață sănătos. Știi deja că un copil este reflexia părinților săi. Cu alte cuvinte, dacă îți dorești ca acesta să aibă un stil de viață sănătos, schimbarea ar trebui să înceapă cu tine. Dacă vrei să facă mișcare sau să mănânce cât mai multe legume, arată cât de bune sau de benefice sunt aceste lucruri.

Un bun exemplu poate valora deci cât o mie de cuvinte. Aplică acest lucru în fiecare zi. Nu îi ține deci predici zilnic că ar trebui să facă asta așa și pe dincolo. Fă lucrurile împreună cu el.

Nu țipa. Toată lumea știe că a fi părinte este un lucru dificil care necesită o răbdare infinită. Dar când simți că stresul își face simțită prezența și când răbdarea te părăsește, nu te manifesta urlând la copul sau la alt membru al familiei.

Dacă vei face asta, copiii vor ajunge la concluzia că acest comportament este acceptabil. Și când vor face asta, nu le poți ține morală deoarece și tu faci asta. Corect. Nu-i așa?

Nu recurge la violență. Fără îndoială, obiceiurile proaste se învață mult mai repede decât cele bune. Violența nu ar trebui deci să fie o metodă educativă. Dacă un copil face ceva rău, vorbește-le cu calm pentru a înțelege că ceea ce fac, nu este bine. Dacă îi vei lovi, vor deveni mai târziu persoane agresive.

Respecta-i pe ceilalți pentru a fi la rândul tău respectat. Nu îi trata urât pe cei din jurul tău. Nu îi judeca sau eticheta. Copiii trebuie să învețe că respectul stă la baza celor mai frumoase relații.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Educație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…