Acasa Educație Cum putem ajuta copilul să se adapteze mai rapid la grădiniță?

Cum putem ajuta copilul să se adapteze mai rapid la grădiniță?

5 min read
0
0
392

Deoarece este un subiect care interesează pe multe mămici – mulți copii vor începe în această toamnă primul an de grădiniță – venim în acest articol cu o serie de sfaturi prin care îi putem ajuta pe copii să se adapteze rapid la grădiniță.

La 3 ani sau chiar mai repede copilul intră în grupa mică sau la grupa Piticot dacă este mai mic. Grădinița reprezintă o etapă esențială în viața unui copil, o etapă în care are nevoie de sprijin pentru a se adapta deoarece totul este nou pentru el.

Înainte de a începe grădinița copilul trebuie pregătit. Asta deoarece, la o vârstă atât de fragedă va trebui să se adapteze într-un loc nou, să se obișnuiască cu un nou ritm, cu copii noi, cu educatoarele și îngijitoarele, jucării noi…pentru copil începerea grădiniței nu este o etapă foarte ușoară. De aceea se impune o pregătire încă din timp. Faceți mai multe drumuri împreună și arată-i unde este grădinița. Dimineața, în prima zi de grădiniță va fi mai liniștit deoarece drumul îi este cunoscut.

Spune-i că nu mai este un bebeluș, că a crescut acum și merge la grădiniță. repetă-i acest mesaj de mai multe ori deoarece toți copii vor să fie mari. Spune-i că toți copiii de vârsta lui merg la grădiniță, că acesta va fi serviciul lui. El merge dimineața la grădiniță, mami și tati la serviciu. Spune-i ce se va întâmpla pe parcursul unei zile – va mânca, va face diferite activități, va dormi și că vei veni repede după el.

Dimineața, înainte de prima zi de grădiniță fă-ți mai mult timp pentru el, joacă-te cu el, nu îl presa să facă ceva, nu vei fac decât să amplifici tensiunea. Încearcă să fii calmă, să nu îi trasmiți emoțiile tale. Dacă are o jucărie preferată, spune-i că o poate duce cu el, că poate dormi cu ea. După ce ai ajuns, chiar dacă îți este greu, nu mai sta, doar înrăutățești lucrurile. Dacă te vede va fi și mai rău. Va plânge cu siguranță dar educatoarele și îngrijitoarele îl vor liniști fără îndoială. Se va juca cu ceilalți copii și va uita.

La început cu siguranță va fi irascibil – poate nu doarme suficient sau nu doarme deloc – va fi mai dificil însă încearcă să ai răbdare cu el. Maxim doua-trei săptămâni va fi mai greu și veți trece împreună cu bine peste acest hop.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Educație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…