Acasa Educație Joaca în parc

Joaca în parc

5 min read
0
0
331

Joaca în parc este activitatea preferată a unui număr mare de copii indiferent de vârstă. Copiii ar sta în parc ore în șir la joacă, cu greu se lasă duși acasă. Departe de a fi un simplu loc de petrecere a timpului joaca în parc stimulează dezvoltarea mai multor abilități la copii grație numeroaselor activități pe care aceștia le pot face.

Modulele de joacă pentru copii. Modulele de joacă le permit copiilor să trăiască diferite experiențe. Urcarea scărilor spre tobogan poate constitui o provocare pentru copil. Copiilor de 2-3 ani le place enorm să se dea pe tobogane și să escaladeze diversele module de joacă pentru copii. Datorită acestora copilul își dezvoltă coordonarea și forța musculară.

Leagănul. Copiii adoră să se dea în leagăn. Acesta din urmă le permite să experimenteze senzațiile mișcării corpului în spațiu.

Nisipul. Joaca cu nisipul din parc îi permite copilului să își dezvolte simțul atingerii. Copilul descoperă diferite senzații și texturi introducându-și mâinile în nisip. Cu ajutorul găleții și a lopeții își exersează motricitatea. Tot nisipul îi oferă copilului posibilitatea de a-i descoperi proprietățile – devine mai lipicios atunci când este udat, mai fluid când este uscat.

Gazonul/iarba. Pe gazon/iarbă copiii de toate vârstele au ocazia de a explora diferite mișcări. Alergat, joca cu mingea de fotbal, volei, copiii se pot juca în iarbă fără restricții. În momentul în care se lasă să cadă în iarbă copilul poate dezvolta reflexul de protecție ceea ce îi va permite să evite rănile în timpul unui incident pe o suprafață mai dură – pe trotuar de exemplu.

Jucăriile. În parc copilul poate duce jucării simple, de la el de acasă – mingi, cretă colorată, jucăriile sale preferate de pluș, mașinuțe…aceste obiecte au avantajul de a avea mai multe întrebuințări ceea ce este foarte bine pentru a lăsa creativitatea copilului să se exprime. Se poate distra de minune umplând o găleată cu nisip sau să folosească găleata pentru a aduna diferite lucruri din parc precum pietricele sau frunze.

Poate alege să se joace cu o minge, să dea cu piciorul în ea. Acest joc îl ajută să își dezvolte percepția asupra propriului său corp în spațiu și să își dezvolte coordonarea și echilibrul. Cu creta colorată copilul poate desena pe asfalt sau să coloreze pietrele. Spre 4-5 ani poate scrie pe asfalt cifre sau litere, să deseneze diferite forme, un alt exercițiu excelent pentru echilibru.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Educație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…