Acasa Alimentație Ce tip de apă îi oferim bebelușului?

Ce tip de apă îi oferim bebelușului?

5 min read
0
0
320

Apa joacă un rol vital în alimentația copiilor și adulților. Ea este cea care asigură transportul nutrienților în organism precum și absorbția acestora. Facilitează și eliminarea și îi permite corpului să rămână hidratat.

Îi oferim apă bebelușului? Atâta timp cât este alăptat, bebelușul nu are nevoie de apă. Laptele matern conține apă ceea ce potolește setea copilului. Încetul cu încetul, laptele devine mai bogat  în grăsime și proteine ceea ce îi acoperă nevoile copilului. Dacă în perioadele de caniculă copilul pare mai însetat îi poți oferi sânul mai des dar și puțină apă. Nici un bebeluș hrănit cu lapte praf nu are nevoie de apă înainte de șase luni când se începe diversificarea. Oferă-i apă doar dacă medicul recomandă acest lucru.

De la ce vârstă îi putem oferi apa?  Începând cu vârsta de șase luni când copilul începe să mănânce solide îi putem oferi apă într-o cană specială sau într-un pahar cu pai. După mâncare ar trebui să îi oferim apă deoarece îi este mai sete. Pentru a favoriza hidratarea bebelușului oferă-i apă de două-trei ori pe zi de-a lungul zilei, fără să îl forțezi să bea. Prea multă apă îi poate provoca dureri de burtică sau să îi diminueze apetitul.

Este bine să obișnuiești copilul să bea apă mai degrabă decât suc deoarece sucul, pe termen lung poate provoca carii și să ducă la obezitate.

Ce tip de apă îi oferim bebelușului? ține cont de faptul că apa oferită bebelușului trebuie să fie mereu de calitate. Tipurile de apă recomandate bebelușilor sunt apa plată, filtrată sau apa îmbuteliată. Dacă folosești apa de la robinet pentru prepararea laptelui praf ar trebui să o fierbi pentru a elimina calcarul și alte impurități. însă laptele praf se poate prepara și cu apă plată. Ideal ar fi să folosești apa plată și în preparatele gătite pentru bebeluș.

Care tipuri de apă ar trebui evitate? Ar trebui să eviți să îi oferi apa de la robinet deoarece conține clor și plumb. Copiii nu ar trebui să consume apa provenită de la un lac sau de la un izvor al cărui sursă nu este verificată în mod regulat. În plus, copiii nu ar trebui să consume apă minerală.

Dacă copilul are mai puțin de șase luni nu îi oferi apă filtrată chiar dacă este mai bună decât cea de la robinet. Medicii nu recomandă consumul bebelușilor mai mici de șase luni.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Alimentație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…