Acasa Alimentație Copiii și ciocolata

Copiii și ciocolata

4 min read
0
0
391

Există o mulțime de tipuri de ciocolată, cu gusturi și texturi diferite însă care sunt cele mai potrivite pentru copii? De la ce vârstă îi putem oferi copilului ciocolată? Și în ce cantitate? Noi vă răspundem la toate aceste întrebări pentru a găsi echilibrul perfect între plăcere și sănătate.

Începând cu ce vârstă îi putem oferi copilului ciocolată?

Încă nu s-a stabilit o vârstă precisă, potrivită de la care îi putem oferi copilului ciocolată însă specialiștii susțin că aceasta se poate introduce începând cu vârsta de 18-24 de luni, moment în care diversificarea este complet terminată. Înainte de această vârstă aparatul digestiv al copilului riscă să nu digere foarte bine ciocolata.

Beneficiile ciocolatei asupra sănătății. Spre deosebire de bomboane și de alte dulciuri ciocolata este un aliment cu un aport energetic și nutrițional interesant. Este bogată în minerale și în oligoelemente dar și în vitamine. Cu toate acestea, nu toate tipurile de ciocolată existente pe piață sunt potrivite pentru copii. Există ciocolată neagră, ciocolată albă, cu lapte, cu alune, mai grasă sau mai dulce. Or, copiii logic că le preferă pe cele mai dulci, ciocolata amară nefiind pe placul lor deși este mai sănătoasă.

Ciocolata neagră. Cu cât are un conținut mai bogat de cacao cu cât conține mai puțin zahăr. Însă este destul de grasă. Este mult mai bogată în magneziu și nu atât de dulce precum celelalte tipuri de ciocolată.

Ciocolata cu lapte. Cu cât este mai dulce cu atât este mai bogată în magneziu, are un anumit aport de calciu, important pentru copii.

Ciocolata albă. Extrem de bogată în calciu și destul de dulce, nu este cu toate acestea considerată o ciocolată adevărată deoarece nu conține cacao.

Riscurile unui consum excesiv de ciocolată la copii. Un consum excesiv la copii de ciocolată poate duce la alergie, alergie care se poate manifesta prin crize de urticarie și eczema. Cu toate acestea, alergia la ciocolată este destul de rară și este provocată cel mai adesea de elementele conținute –alune, arahide, nuci.

Ce cantitate ar trebui să consume un copil? Consumată în cantități mici ciocolata constituie un aport energetic, mai ales dacă este consumată dimineața. însă consumul ar trebui limitat. După 18 luni îi putem oferi copilului un pătrățel-două de ciocolată, o dată pe săptămână. După trei ani copilul poate consuma în jur de 50 g de ciocolată pe săptămână.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Alimentație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…