Acasa Alimentație Alergie – care sunt semnalele de alerta?

Alergie – care sunt semnalele de alerta?

4 min read
0
0
389

Orice părinte se întreabă dacă copilul său va scăpa sau nu de alergii. Însă cum le putem recunoaște? Vă spunem noi chiar acum.

Ceea ce este mai complicat în cazul alergiilor este faptul că unele simptome nu ne dau de bănuit sau ne duc cu gândul la patologii clasice precum gripa. Însă care sunt primele semne ale unei alergii?

Bronșiolite repetate înainte de vârsta de doi ani. Un episod, două pe timp de iarnă nu este chiar atât de grav. Însă mai mult de trei bronșiolite într-o iarnă însoțite de o respirație șuierătoare ne-ar putea da de gândit că este vorba de un astm bronșic.

O tuse uscată în momentul în care copilul face mișcare sau se enervează. Nu este bolnav, nici măcar nu îi curge nasul însă în momentul în care începe să alerge ai observat că o tuse seacă își face apariția. Este un semn care anunță astmul, care, în 90% din cazuri la copii este de origine alergică.

Instalarea unei eczeme. Numeroși sunt bebelușii și copiii care au pielea uscată și pete roșii iarna pe picioare, brațe sau mâini. În momentul în care suprafață corpului afectată este redusă nu trebuie să îți faci griji. Însă dacă copilul prezintă peste 3 zone afectate poate fi vorba de o alergie alimentară sau de alergie de contact.

Urticaria se declanșează. Brusc, o zona roșie si umflată apare pe piele, în câteva minute sau ore de la ingestia unui aliment, contactul cu o plantă sau în urma unei înțepături de insectă. Fara nicio îndoială este vorba despre o alergie.

Iar acum că ai o bănuială, ce este de făcut? Trebuie să faci un bilanț rapid. Contrar ideilor preconcepute, testele cutanate complete pot fi făcute înainte de vârsta de 3 ani. Sunt aproape indolore și rapide. Atenție, o consultație izolată nu este suficientă deoarece un teren alergic este în evoluție constantă. Drept urmare, este nevoie de un bilanț anual, mai ales dacă copilul manifestă reacții noi a căror cauză nu o cunoști. Cu această ocazie, un alergolog poate stabili corelațiile dintre diferitele crize și să depisteze eventuale alergii susceptibile de a se dezvolta după vârsta de 3 ani. De exemplu, unii pacienți alergici la ou sunt cel mai adesea alergici și la penele de pasăre sau puf. Cel mai bine este să fim în gardă pentru a preveni eventualele reacții.

Facebook Comments Box
  • Autism – care sunt semnele de alertă?

    Tulburări de interacțiune socială cu mediul, tulburări în ceea ce privește comunicarea ver…
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Alimentație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…