Acasa Mămici Iulia Diversificarea alimentatiei bebelusului: Cand si cum sa incepem?

Diversificarea alimentatiei bebelusului: Cand si cum sa incepem?

4 min read
0
0
614

Inca din prima zi de viata, bebelusul vostru se lasa ghidat de instictele si nevoile primare ale trupului sau firav, si anume hrana si odihna. In primele 6 luni hrana principala o reprezinta laptele matern sau cel praf, in functie de caz. Bineinteles ca poate va ganditi ca 6 luni de hrana bazata numai pe lapte este un timp mult prea lung pentru un bebelus, insa specialistii spun ca perioada favorabila din viata unui bebelus de a incepe o schema de diversificare a alimentatiei, in care sa fie introduse si alimentele solide precum legumele si fructele, este de 6 luni, in concordanta cu ritmul de dezvoltare a stomacelului si a nevoilor nutritive ale bebelusului.

Pentru o intelegere mai buna, in prima zi de viata marimea stomacelului este cat o cireasa, in care incap in jur de 5-10 ml, si prin urmare simte nevoia sa manance putin si des. A doua zi stomacelul creste pana la marimea unei nuci; la o saptamana dimensiunea acestuia este cat o caisa, iar la o luna este de marimea unui ou. Abia la 6 luni stomacul ajunge la maturitate, avand marimea unui grapefruit cu o capacitate de aproximativ 900 ml. Atunci este momentul oportun pentru inceperea diversificarii.

Insa multe mame debutante se intreaba cum sa inceapa aceasta diversificare in alimentatie, si mai ales cu ce si in ce ordine? In primul rand, trebuie sa ne inarmam cu foarte multa rabdare – primul contact al bebelusului cu un aliment nou poate sa nu ii fie pe plac, insa nici nu trebuie sa insistam sau sa il indopam in cazul in care ii place. De asemenea masa are un rol special si ar trebui amenajata confortabil pentru copil, inconjurat de elemente familiare si placute lui. Masa poate fi si un scaun special pentru bebe ce Citeste mai multe

Comentarii Facebook
  • Activitati extracurriculare

    Știm cu toții că activitatea de creștere a copiilor este de fapt un loc de muncă cu normă …
  • Poezie pentru tata

    Deși ne aflăm în luna mămicilor/fetelor, să nu uităm și de tătici. O mică poezie cu mesaj …
  • Omul de zăpadă

    compunere Într-o zi, Vlad și Ilinca s-au întâlnit pe derdeluș. Săniuța lor alunecă pe deal…
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  Iulia
Arata mai multe din Iulia

Lasă un răspuns

Vezi si articolul recomandat:

Mi-e dor de tine, mamă

Mi-e dor de tine, mamă Mi-e dor de tine, mamă. Mi-e dor de mâna ta. Aş vrea să-ţi pun în p…