Acasa Alimentație Micul-dejun: sunt cerealele bune pentru copii?

Micul-dejun: sunt cerealele bune pentru copii?

4 min read
0
0
450

Copiii adoră cerealele. În schimb, părinții se întreabă dacă cerealele de la micul-dejun sunt cu adevărat bune pentru copiii lor. Asta deoarece sunt adesea criticate pentru conținutul lor bogat de zahăr și nivelul de materii grase. În plus, muesli sunt acuzate pentru faptul că ar conține pesticide. Atunci, le mai putem oferi copiilor la micul-dejun?

Cerealele de la micul-dejun sunt într-adevăr dulci dar nu există nimic alarmant din punct de vedere nutrițional. Asta dacă respectăm cantitățile recomandate. Cu toate acestea, nu putem să nu le privim cu îndoială mai ales dacă, privind compoziția lor, avem tendința să confundăm toate zaharurile (glucide). Astfel, în 35-40 de grame de cereale există în jur de 10-15g de amidon, un glucid interesant datorită energiei pe care o conferă. Există în cereale și 10-15 g de zaharuri simple (2-3). În ceea ce privește glucidele, 35-40g există în ceralele de tipul Chocapic…echivalentul unei pâini cu unt și dulceață.

Contrar ideilor preconcepute, majoritatea cerealelor pentru copii nu conțin grăsimi. Și dacă conțin, sunt materii grase adesea bune pentru sănătate deoarece sunt conferite de oleaginoase, sunt bogate în vitamine și minerale, sau conțin ciocolată, bogată în magneziu. Cât despre pesticide, un studiu a scos la iveală prezența unor urme de pesticide în muesli non bio, într-o cantitate inferioară pragului de pericol.

În cantitate rezonabilă, ceralele participă la echilibrul alimentar în special dacă sunt consumate la micul dejun. Iată câteva sfaturi pentru a profita din plin de ele:

  • respectă cantitatea recomandată pentru copii. Pentru cei cu vârsta de 4-10 ani sunt recomandate în jur de 30-35g.
  • atunci când îi pregătești copilului bolul cu cereale începe prin a vărsa laptele după care adaugă cerealele. Un truc care te ajută să nu pui prea multe.
  • Pentru un mic dejun echilibrat adaugă bolului cu cereale un produs lactat pentru calciu (lapte, iaurt, brânză) și un fruct pentru fibre și vitamine.

Iar pentru părinți…

Fulgii de ovăz scad colesterolul rău. Asta deoarece conțin molecule care reduc absorbția colesterolului conținut de alimente. În plus, conferă rapid senzația de sațietate. Utile pentru a evita ronțăitul între mese, consumate la micul dejun.

Cerealele sunt bogate în fibre și contribuie la reglarea tranzitului. Sunt ideale în caz de constipație sau probleme cu tranzitul.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Alimentație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…