Acasa Educație Relația dintre copil și tată este importantă. Cum o putem favoriza?

Relația dintre copil și tată este importantă. Cum o putem favoriza?

5 min read
0
0
442

Odată cu sosirea bebelușului pe lume unii bărbați se simt neîndemânatici, depășiți chiar. Se simt uneori intimidați de relația aproape fuzională dintre copil și partenera lor de viață. Dacă este și cazul tău, iată cum ai putea să creezi o legătură cu copilul încă de la naștere.

Locul tatălui după venirea bebelușului pe lume. Studiile arată că tatăl joacă un rol esențial în viața copilului. Tații acționează cel mai adesea diferit față de mame, se comportă altfel cu copiii iar această diferență este stimulantă pentru copii. Ca proaspăt tătic trebuie să creezi rapid o legătură între tine și copil. Astfel, se va instala o relație puternică între tine și copil încă de la naștere. Îți vei cunoaște mai bine copilul și particularitățile sale. Iar copilul se va familiariza cu tine.

Odată ce vei căpăta experiență, te vei simți în largul tău și mult mai competent atunci când te vei ocupa de bebeluș. Orice proaspăt părinte are multe de învățat, chiar și mămicile. Drept urmare, este normal să mai faci greșeli. Trebuie să ai puțină răbdare și simțul umorului, lucruri care te vor ajuta cu siguranță în relația cu bebelușul tău.

Iată câteva sfaturi de care să ții cont:

  • Informează-te cu privire la noțiunile de bază pentru a asigura siguranța copilului tău. Stresul se va diminua considerabil spre exemplu când vei ști cum să îl ții în brațe în mod corect, să îi schimbi scutecul, să instalezi un scaun auto sau să îi faci baie.
  • Fă-ți timp să îți descoperi propriul bebeluș și să îl observi. Ce îi atrage mai tare atenția, ce îl interesează, ce îl face să reacționeze? Atunci când îl cunoști mai bine este mult mai ușor să stabilești o relație cu el.
  • Găsește activități de făcut cu copilul, pe cât posibil, fără partenera de viață. Spre exemplu, du-l la plimbare cu căruciorul, fă-i un masaj sau fă-i baie. Acest lucru îți va permite să dezvolți o relație distinctă cu el.

În ceea ce o privește pe partenera de viață aceasta trebuie să își lase partenerul să participe la activitățile cu bebelușul, să îl îngrijească. Unele mame au tendința să le spună partenerilor ce să facă sau să îi critice. Or, trebuie să recunoaștem că, atâta vreme cât siguranța copilului nu este compromisă, există mai multe modalități de a avea grijă de un bebeluș.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Educație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…