Acasa Educație Primul său Crăciun adevărat

Primul său Crăciun adevărat

5 min read
0
0
352

Micuțul tău a înțeles că ceva extraordinar urmează să se petreacă, va veni Moșul în curând. Iată cum îl poți face să profite la maxim de această magie.

Ghirlande, luminițe, brad, Moș Crăciun, reuniune în familie, cadouri…în acest an, în sfârșit, toate acestea au un sens pentru copilul tău. Începe să înțeleagă noțiunea de sărbătoare și va fi primul său Crăciun adevărat.

Crăciun, o sărbătoare importantă pentru copilul tău.  Moș Crăciun îl ajută să aibă mai mare încredere în el. Cum? Deoarece acest domn bătrân, mitic va veni de foarte departe pentru a-i aduce cadouri, pentru marea sa plăcere. Un gând care îl liniștește pe copil și care îl ajută să aștepte cu mai mare răbdare sosirea Moșului. Crăciunul reprezintă și o ocazie de a se reuni cu ceilalți membri ai familiei, într-o atmosferă de magie, de bucurie și de partaj. Această reuniune îi va permite copilului să înțeleagă că aparține unei comunități cu care are o poveste comună.

Între real și imaginar. Unde se află? În stadiul său de dezvoltare, capacitatea de a reprezenta unele lucruri și persoane absente începe să se dezvolte. Copilul are acces la ceea ce se numește funcția simbolică. De aceea, îl poate reprezenta în minte pe Moș Crăciun, acest personaj fascinant și să aștepte cu nerăbdare sosirea sa. Copilul încă nu face distincția între real și imaginar. Crăciunul, cu universul său magic și minunat îi va stimula imaginația. Un atu major pentru dezvoltarea inteligenței sale dar și a creativității. La grădiniță sau pe stradă, peste tot va auzi cu siguranță vorbindu-se de Moș Crăciun și de cadouri. Oricare ar fi forma sub care îl evoci, va reține o parte din acest mister.

Crăciunul, o plăcere pentru toată familia, nu doar pentru copil. Dacă începi să îi vorbești copilului înainte cu o lună de Crăciun este suficient. În caz contrar riscă să se sature de acest subiect. Decorează casa împreună cu el. Cumpărați împreună bradul și împodobiți-l. Citește-i povești de Crăciun, despre legende și tradiții de Crăciun. La o vârstă la care începe să se identifice cu personajele din povești, poveștile îl ajută să fie conștient de valorile pe care le vehiculează precum generozitate, bunătate și împărtășire. Pregătește împreună cu el paharul cu lapte și biscuiții pentru Moș Crăciun pentru a-i mulțumi că a făcut această călătorie lungă pentru el. un lucru care îl va ajuta pe copil să învețe noțiunea de recunoștință.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Educație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…