Acasa Educație Trucuri simple pentru a adapta acasă pedagogia Montessori

Trucuri simple pentru a adapta acasă pedagogia Montessori

5 min read
0
0
356

Pentru a adapta pedagogia Montessori acasă și pentru a-i conferi micuțului tău autonomie descoperă sfaturile de mai jos oferite de o specialistă în pedagogia Montessori. Ușor de aplicat, aceste sfaturi îți vor transforma fiecare încăpere din casă în locuri propice dezvoltării copilului tău.

Pedagogia Montessori în hol…

Trebuie să prevezi unele obiecte la îndemâna copilului pentru a câștiga în autonomie și să se pregătească de unul singur înainte de ieșirea din casă. Pune o geacă la îndemâna sa, un scăunel pe care să se poată așeza pentru a se încălța și niște etajere pentru pantofi pentru a-și aranja singur încălțările.

Pedagogia Montessori în bucătărie…

Chiar dacă bucătăria poate părea un loc periculos pentru copil (cuțite, produse menajere, riscul de a sparge obiecte din sticlă), aceasta poate fi amenajată astfel încât să devină o încăpere în care copilul câștigă rapid în autonomie. Pentru început elimina obiectele și produsele periculoase aflate la înălțimea sa. Poți apela la un learning tower extrem de practic pentru copiii pasionați de trebăluit în bucătărie. Va putea observa ceea ce faci și chiar să te ajute să speli vasele sau să cureți legumele așa cum poate. Pentru a-l implica și pe el în treburile casnice amenajează un loc special pentru el în bucătărie. O masă mai mică, un scaun mai mic sau chiar o bucătărie din lemn cu care să se poată juca așa cum vrea.

Micile accidente în bucătărie sunt inevitabile, chiar și adulții au parte de ele. Nu fă o dramă dacă copilul sparge din greșeală o farfurie sau un pahar sau dacă răstoarnă conținutul unui bol. Ideea este să îl responsabilizezi, nu să îl cerți. astfel, va învăța să aibă mai mare grijă de lucruri și să se concentreze mai bine atunci când face ceva. Explică-i ce trebuie să facă cu calm și implică-l în curățarea solului sau în aspirarea acestuia.

Pedagogia Montessori în baie…

La fel ca în bucătărie, în baie un learning tower este indispensabil pentru autonomia copilului. Așează un learning tower și în baie. Așezându-l la înălțimea chiuvetei va putea zi de zi, să se descurce din ce în ce mai bine, să se spele pe față, pe mânuțe și pe dinți de unul singur.

Pedagogia Monessori în cameră…

Jucăriile trebuie așezate pe o etajeră, la înălțimea copilului, pentru a avea acces la ele. Încearcă să aranjezi jucăriile pe categorii.

Facebook Comments Box
  • Cum putem aplica pedagogia Montessori acasă?

    Din fericire, pedagogia Montessori nu este rezervată doar pentru școală și grădiniță, se p…
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Educație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…