Acasa Alimentație Cum putem stimula lactația?

Cum putem stimula lactația?

5 min read
0
0
304

Stimularea lactației reprezintă o preocupare a mămicilor care alăptează. Numeroase din femeile care alăptează, la un moment dat, dintr-un motiv sau altul, observă cum cantitatea de lapte produs se diminuează. Iată câteva sfaturi pentru a stimula lactația.

Pune copilul cât mai des la sân. Un gest de bază dar și cel mai eficient pentru stimularea lactației este acela de a pune copilul cât mai des la sân. La cel mai mic semn că micuțului i-ar fi foame și că vrea să sugă pune-l la sân. Nu trebuie să aștepți ca micuțul să ceară lapte. Prea înfometat sau prea somnoros, riști ca acesta să nu stea într-o poziție bună.

Golirea corectă a sânului va produce o cantitate nouă de lapte. Ceea ce înseamnă că alăptarea funcționează pe principiul cerere-ofertă. Cu cât bebelușul suge mai mult, cu atât va crește producția de lapte. Alăptarea la cerere va asigura cantitatea necesară de lapte pentru a satisface nevoile sugarului.

Stimulează lactația cu ceaiuri. Chiar dacă acest sfat este din vremea bunicii și-a dovedit eficiența de-a lungul vremii. Cu condiția să bei mai multe căni pe zi. Iată o rețetă simplă de realizat acasă pentru a obține cel mai bun ceai pentru stimularea lactației – amestecă mărar, chimen și anason stelat în apă caldă, lasă la infuzat și gata.

Regimul special în timpul alăptării. Efectele unor alimente asupra lactației sunt cunoscute de mai multă vreme. Printre acestea se numără mărarul, smochinele, migdalele și nucile caju. Nu ezita să consumi aceste alimente pe toată perioada alăptării.

Și caisele stimulează lactația. Bogate în vitamina A si C, in calciu și în potasiu, caisele conțin și fitoestrogeni care stimulează producția de lapte dar și tritpofan care favorizează secreția de prolactină, un hormon esențial în ceea ce privește lactația. Bananele sunt bogate în acid folic, esențial în această perioadă pentru organismul tău.

La fiecare alăptare în parte copilul va fi pus pe rând la ambii sâni și încurajat să îi golească complet. În cazul în care acest lucru nu se întâmplă, sânul nu se golește, mama poate apela la o pompă pentru sân care se poate folosi timp de 10-15 minute după fiecare alăptare. O pompă de sân electrica este cea mai bună alegere.

În plus, odihna și alimentația mamei sunt și ele importante pentru o lactație eficientă. Consumul scăzut de lichide poate diminua laptele dar și dieta săracă în vitamine și minerale. Un tonus bun și o alimentație echilibrată vor spori producția de lapte.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Alimentație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…