Acasa Educație Reguli pentru a preveni virusurile pe timp de iarnă

Reguli pentru a preveni virusurile pe timp de iarnă

4 min read
0
0
429

Cu un sistem imunitar în plină construcție, micuții sunt extrem de vulnerabili în fața microbilor în primii ani de viață. Mai ales iarna. Trebuie să adoptăm o serie de reguli de igienă pentru a preveni în mod eficient virusurile pe timp de iarnă.

Ne spălăm pe mâini.  La un an, nivelul de imunitate al unui copil este de doar 17% comparativ cu cel al unui adult. Și deoarece 80% din bolile infecțioase – bronșiolită, gripă, angină – se transmit prin intermediul mâinilor este extrem de important să spălăm cât mai des mâinile copiilor. În afară de apă și de săpun, există șervețele umede sau geluri care elimină 99,9% din virusuri precum și virusul H1N1. Un reflex valabil pentru întreaga familie cât și pentru invitați, mai ales în perioada epidemiilor.

Grijă mare cu jucăriile și jucăriile de pluș. Copiii, cei mici în special mai au obiceiul să bage jucăriile în gură, în perioada erupției dentare în special. Cu toate acestea, reprezintă un adevărat cuib de bacterii. De aceea, jucăriile trebuiesc curățate și spălate în mod regulat, mai ales dacă au fost în contact cu alți copii. Pentru jucării se pot folosi și spray-urile dezinfectante, cu formule speciale, adaptate bebelușilor, fără reziduuri agresive.

În ceea ce privește jucăriile de pluș, acestea se pot spăla la mașina de spălat la un ciclu de 90 de grade.

Virusuri care rămân în casă. Trebuie să curățăm și să spălăm bine totul. Bine de știut –unii viruși, precum cei responsabili de apariția gastro-enteritei, pot rămâne activi până la 60 de zile pe piesele de mobilier. Ai știut acest lucru? Pentru a evita propagarea acestora trebuie să curățăm și să dezinfectăm cât de des putem clanțele ușilor, telecomanda și mesele din camere, acestea sunt cele mai riscante.

Un aer curat în casă. 10 minute pe zi – este timpul să aerisim casa pentru a elimina microbii și alte reziduuri în mod eficient. Atenție să nu supraîncălzim prea tare încăperile din casă – 20 de grade maxim sunt suficiente – deoarece un aer uscat nu face decât să fragilizeze mucoasa. Optează pentru un umidificator și, în ceea ce privește părinții fumători, îi sfătuim să fumeze pe balcon sau în curte, nu în casă.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Educație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…