Acasa Educație Ce îi spunem copilului despre Moș Crăciun?

Ce îi spunem copilului despre Moș Crăciun?

5 min read
0
0
284

De mai bine de un secol, Moș Crăciun domnește în perioada sărbătorilor de iarnă. În magazine sau pe străzi, este cam greu să îl evităm.  Dar ce le spunem copiilor despre Moș Crăciun?

Îi vorbim sau nu copilului despre Moș Crăciun?  Mai avem puțin și e decembrie, luna care vine cu o întrebare fundamnentală ce îi spunem copilului despre Moș Crăciun? Cu toții ne dorim ca micuții noștri să creadă în această legendă simpatică. Dar s-ar putea ca micuțul tău să fie mai informat despre acest subiect decât crezi. În curtea școlii, cu copiii, în cărți, la televizor, el alege dacă crede sau nu în Moș Crăciun.

Dacă îi vorbim despre Moș Crăciun înseamnă că îl mințim? Îi spunem adesea această poveste universală pentru a-l face să viseze și, adesea, să fie mai cuminte, în așteptarea cadourilor. Vorbindu-i despre Moș Crpciun nu înseamnă că îl minți, chiar dacă acesta nu există.

Ne întâlnim cu Moș Crăciun peste tot. Cum reacționăm? Povestea nu mai pare atât de credibilă în momentul în care ne întâlnim cu Moșul cam peste tot – pe străzi, în magazine. Cum putem reacționa în această situație? Am putea să îi spunem micuțului nostru că un nenea s-a deghizat în Moș pentru a-i distra pe ceilalți pentru a nu strica magia Crăciunului. Începând cu 4-5 ani sunt capabili să înțeleagă mai multe cu privire la acest subiect fără să înceteze să creadă.

Fără șantaj cu Moș Crăciun. O idee tentantă pentru a face să domnească liniștea și pacea în casă în luna decembrie:  îi amenințăm pe copii că Moșul nu le mai aduce nimic dacă nu sunt cuminți. Însă, astfel, copiii vor crede că Moșul este cel care îi alege pe cei care îi va răsfăța și pe cei care îi pedepește. Atenție, nu acesta este rolul său. Răsfață și recompensează toți copiii, fără excepție, este amabil și generos. Pedepsele le revin părinților care nu ar trebui să îi șantajeze pe copii cu Moșul.

Când și cum îi spunem adevărul despre Moș Crăciun? Părinții sunt cei care trebuie să decidă dacă copilul este pregătit, spre vârsta de 6-7 ani să afle adevărul despre Moș Crăciun. Dacă pune adesea întrebări fără să insiste atunci a înțeles în mare povestea dar i-ar plăcea să mai creadă puțin. Vorbiți împreună și spune-i că părinții îi lasă pe copiii lor să creadă în această poveste frumoasă pentru a le face plăcere.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Educație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…