Acasa Educație Copiii trăiesc într-o lume jumătate reală, jumătate imaginară. Moș Crăciun face parte din lumea imaginară

Copiii trăiesc într-o lume jumătate reală, jumătate imaginară. Moș Crăciun face parte din lumea imaginară

5 min read
0
0
683

Copiii trăiesc într-o lume aflată la jumătatea drumului dintre real și imaginar. De aceea, nu le este deloc greu să creadă în Moș Crăciun. Cu toate acestea, odată ce află când mai cresc că de fapt Moș Crăciun nu există, copiii consideră că au fost mințiți de părițnții lor. Se simt dezamăgiți și înșelați. Înțeleg în cele din urmă că Moș Crăciun este doar un personaj care face parte din magia de Crăciun.

De ce copiii cred atât de ușor în Moș Crăciun?  Copiii sunt naivi în primii ani de viață. Le este mai ușor să creadă în Moș Crăciun, chiar dacă nu au dovezi concrete cu privire la existența acestuia.  Asta deoarece peste tot prin magazine, înainte de Crăciun, copiii îl pot vedea pe Moș Crăciun, îl pot atinge, îl pot auzi sau chiar să îi scrie. Cred atât de tare în el încât sunt primii care vin cu detalii care ar putea să îi facă să se îndoiască de existența acestuia. Spre exemplu, dacă copilul constată că nu are un șemineu în casă, copilul va spune că Moș Crăciun va intra pe fereastră sau prin hota de la bucătărie. Este magia gândirii imaginare.

Cadourile lui Moș Crăciun. Conoform tradiției, Moș Crăciun vine cu cadouri doar pentru copiii cuminți. Evită totuși să ameninți copilul că dacă nu va fi cuminte nu va veni Moșul la el sau să nu îi dai cadoul din cauză că a avut un comportament neadecvat. Acest lucru ar putea pune o prea mare presiune pe copilul tău, copilul va avea parte de stres inutil și se va întrista. Amintește-ți că micuțul tău se află încă într-o perioadă a vieții în care îi este mai greu să se controleze. Vorbește despre Moș Crăciun doar într-un mod pozitiv. Dacă copilul cere multe cadouri, explică-i că va trebui să aleagă unul-două din toate acestea. Nu uita că cea mai importantă este plăcerea și magia Crăciunului. Copilul va avea la maturitate amintiri minunate de Crăciun.

Când copilul începe să se îndoiască. Vârsta la care copilul începe să nu mai creadă în Moș Crăciun variază în funcție de personalitatea sa și mediul în care trăiește. Primele îndoieli apar în urma unor comentarii ale unui coleg de școală. Chiar dacă încep să se îndoiască, asta nu înseamnă că nu mai cred în Moș Crăciun. Copiii trec printr-o perioadă de tranziție în care realizează logic că Moșul nu există dar totuși își mai dorește să creadă.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Educație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…