Acasa Alimentație Când bebelușul are gastroenterită

Când bebelușul are gastroenterită

5 min read
0
0
520

Gastroenterita reprezintă una din cele mai frecvente tulburări digestive la copii și la bebeluși. Este dureroasă și îi provoacă bebelușului o mulțime de neplăceri. Drept urmare, necesită tratament de urgență, din momentul în care este depistată. Pentru a te ajuta să o depistezi cât mai rapid și pentru a o combate cu succes am adunat pentru tine câteva informații utile.

Gastroenterita este o tulburare digestivă extrem de frecvent întâlnită la copii. Cu atât mai mult cu cât forma sa virală este deosebit de contagioasă. Din fericire, gastroenterita bebelușului este în general benignă.

Cum apare gastroenterita la bebeluși? Gastroenterita copilului reprezintă o inflamație a sistemului digestiv. Peretele stomacului și cel al intestinelor este iritat puternic. Cauzele acestei inflamații sunt numeroase. Cel mai adesea, gastroenterita bebelușului este cauzată de către un virus de tip Rotavirus dar și alte tipuri de virus pot fi la originea acestei boli (Adenovirus, Astrovirus). Bebelușul poate lua acest virus după un contact cu un alt copil contagios. Dar, gastroenterita poate fi și rezultatul unei intoxicații alimentare, o bacterie precum Escherichia Coli sau Salmonella.

Simptomele unei gastroenterite. Principalele simptome ale unei gastroenterite sunt diaree, crampe dureroase, grețuri și vărsături. Bebelușul are febră, dureri de cap, este mârâit, obosit și refuză să mănânce.

Cum se diagnostichează gastroenterita la bebeluș? Gastroenterita la bebeluș se diagnostichează extrem de ușor. Simptomele, caracteristicile, sunt de ajuns pentru a pune un diagnostic. Existența unei epidemii de gastroenterită în regiune este în egală măsură de ajutor pentru depistarea bolii. Examene suplimentare pot fi adesea necesare, în special dacă gastroenterita este virulentă și rezistă la tratament. Trebuie determinată cauza pentru un tratament eficient. Cele mai frecvente examene sunt luarea de sânge și coprocultura.

Cum se poate preveni gastroenterita la bebeluși? În ceea ce privește prevenirea unei gastroenterite la bebeluși, există mai multe soluții posibile. Prima constă într-o igienă ireproșabilă. Bebelușul trbuie spălat în mod frecvent pe mâini pentru a elimina germenii. Acest lucru reduce considerabil riscul contaminării

Bebelușul la regim. În cazul unei gastroenterite, bebelușul trebuie să urmeze un regim alimentar pe lângă tratamentul prescris de medic. Dacă este alăptat, laptele maternal reprezintă soluția ideală de a lupta împotriva diareii. Sărurile de hidratare sunt indispensabile. Dacă bea lapte praf atunci trebuie, câteva zile să treacă pe lapte fără lactoză și să consume pâine prăjită, orez, ciorbe și supe, compoturi, banane sau iaurturi cu bifidus.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Alimentație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…