Acasa Educație Știi cum poți stimula memoria unui bebeluș?

Știi cum poți stimula memoria unui bebeluș?

5 min read
0
0
314

Memoria este o capacitate pe care o au toate ființele umane și care le permite să dispună de informații într-o manieră infinită. Și chiar dacă acest lucru pare imposibil, este o competență pe care o avem chiar înainte de naștere. Nu suntem conștienți de asta, dar este evolutivă și din acest motiv ar trebui să încercăm să stimulăm memoria bebelușilor cât mai repede.

Într-adevăr perioada cuprinsă între primele momente de viață și vârsta de doi ani este marcată de o dezvoltare mentală extrem de importantă. Și în consecință, reprezintă cea mai bună oportunitate de a pune în practică o serie de stimuli pentru a o ameliora.

Care sunt resursele care ne ajută la stimulare memoriei unui bebeluș? Părinții au mai multe alternative la îndemână.

Întărește legătura pe care o ai cu bebe. Pentru a mări voința de a memoriza și de a învăța, este important să începi să creezi un atașament sigur, o relație în care bebe este cel mai important și în care este protejat, încă din primele zile de viață. stimulând stima de sine și încrederea, bebelușul este cel care va regăsi siguranța necesară pentru a învăța.

Cum poți face asta?

  • petrece cât mai mult timp împreună cu el.
  • fă-i masaj sau stabilește o legătură piele pe piele.
  • vorbește-i tot timpul sau cântă-i.
  • ține-l în brațe cât mai mult cu putință.

 

Stabilește o rutină pentru nevoile sale de bază. Rutinele fixe care să corespundă nevoilor sale fundamentale sunt cele mai importante pentru un bebeluș. Aici intră hrana, odihna, igiena și multe altele. Astfel că va începe să lege anumite ore cu anumite obiceiuri.

 

Citiți cât mai mult împreună. De la vârsta de 6 luni, bebe începe să recunoască și să identifice diferite obiecte. Din acest motiv, este foarte important să îi arați încă de pe acum, cărți cu imagini, cu culori, animale, dar și să îi citești povești, cu cât mai multe imagini și ele.

Pune-l în fața oglinzii. După 8 luni, bebe începe să se recunoască. Și poți profita de asta pentur a-i stimula și întări memoria. Stai lângă el și explică-i ce vede în reflexia sa.

Afișează poze cu familia. Albumul foto al familiei reprezintă o resursă excelentă pentru a stimula memoria unui bebeluș. Dacă îi vei arăta poze cu cei apropiați, va reuși să lege fețele de nume și apoi să îi recunoască.

Alte idei:

  • cântă-i cântece și arată-i videoclipuri.
  • Joacă-te cu el de-a ascunsul obiectelor.
  • descrie-i tot ceea ce vede în jurul său.
Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Educație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…