Acasa Alimentație Grăsimile în alimentația copilului

Grăsimile în alimentația copilului

5 min read
0
0
316

Grăsimile au o reputație proastă. Cu toate acestea, sunt uneori utile, chiar necesare. De exemplu, grăsimile bune ne ajută să folosim mai bine vitaminele, Vitamina D în special care este esențială pentru absorbția calciului. Grăsimile dau și energie pe lângă faptul că au și un aport considerabil în creșterea și dezvoltarea copilului.

Încă de la naștere, bebelușul trebuie să aibă o alimentație constituită din 50% grăsimi pentru a se asigura creșterea și dezvoltarea sa. Între 1-3 ani, 30-40% din caloriile pe care un copil le consumă trebuie să provină din grăsimi. După vârsta de 3 ani, grăsimile trebuie să îi furnizeze, zi de zi, în jur de 20-35% calorii.

Pentru a reuși acest lucru, nu este necesar să adaugi untul în alimentația sa. Copilul absoarbe grăsimile de care are nevoie consumând lapte și mâncând în mod regulat iaurt, brânză sau unt de arahide. Nucile, avocado, ouăle, carnea, peștele gras si produsele din soia sunt surse excelente de grasime.

Care sunt grăsimile de evitat?

Produsele transformate, cartofii prăjiți de exemplu, mezelurile, biscuiții și produsele de patiserie conțin un număr mare de grăsimi mai puțin bune – grăsimi saturate și trans. Drept urmare, copilul ar trebui să le consume cât mai rar cu putință. deserturile, cartofii prăjiți făcuți acasă reprezintă o alternativă interesantă la aceste grăsimi, vor conține mai puține grăsimi și sunt mai nutritive decât cele găsite în comerț.

Spune Nu alimentelor slabe în grăsimi

Evită să îi oferi copilului alimente slabe în grăsimi, produse degresate. Deoarece este în plină creștere, copilul are nevoie de energie. Spre exemplu, specialiștii recomandă să-i oferim lapte integral până la doi ani și să alegem iaurturi care conțin minim 2% grăsime. Alimentația slabă în grăsimi nu vine cu nimic bun pentru copil, nu îl ajută să fie mai sănătos sau să aibă o greutate mai echilibrată. Chiar din contră, studiile arată că acest lucru ar putea favoriza acumularea de grăsimi pe abdomen, mai târziu, la maturitate.

Drept urmare, grăsimile reprezintă nutrienți regăsiți în alimentație. Acestea contribuie la crearea țesuturilor nervoase, conferă energie după cum spuneam mai sus și reprezintă precursoare ale mai multor feluri de hormoni. Organismul folosește aceste grăsimi pe post de combustibil. Atâta vreme cât sunt consumate cu măsură, grăsimile reprezintă o parte importantă din dieta copilului.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Alimentație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…