Acasa Educație Când bebelușul adoarme doar în brațe…

Când bebelușul adoarme doar în brațe…

5 min read
0
0
535
  • În primele luni de viață bebelușii au nevoie de atenție în permanență. Datorită contactului fizic, cu mama în special, reușesc să se simtă în siguranță. Astfel, este normal să își dorească să adoarmă doar în brațe. chiar dacă la început este ușor, are doar câteva kilograme, pe măsură ce crește și ia în greutate, mămicii îi este din ce în ce mai greu să îl adoarmă în brațe.

Bebelușul meu adoarme doar în brațe…este o frază rostită de numeroase mămici care ajung să se întrebe dacă fac ceea ce trebuie, mai ales dacă sunt la primul copil.  Mai ales dacă apleacă urechea în stânga și în dreapta la unele voci care îi spun că dacă va continua copilul va ajunge un alintat. Unele ajung să ceară sfatul specialiștilor pentru a scăpa de îndoieli. Dacă și tu treci printr-o situație similară, liniștește-te, nu ai pentru ce să îți faci griji.

Mai mult ca sigur, mama, soacra, vecina sau prietenele care au copii să te sfătuiască să eviți să ții prea des copilul în brațe, darămite să îl adormi în brațe. Consideră că bebelușul nu va reuși să adoarmă niciodată fără ca mama să se afle lângă el. Această credință populară nu este întru totul exactă însă nu este nici total incorectă. De ce spunem acest lucru? Deoarece educația copilului este o temă complexă, deoarece fiecare copil este unic și diferit prin urmare.

Există copii care nu au nevoie de prea multă atenție în timp ce alții, din contră, sunt extrem de posesivi și se cer mereu în brațele mamei. Astfel, decizia de a adormi copilul în brațe depinde de context și, în mare parte, de instinctul mamei. Înainte de asta, este nevoie să clarifici un aspect – un bebeluș depinde în totalitate de părinții săi pentru a supraviețui. Toți bebelușii au nevoie de atenție și de îngrijiri speciale. Nu reușeșc să se exprime în primele luni de viață decât prin plâns. Au nevoie contact fizic pentru a se simți în siguranță. Au nevoie să își simtă mama, să îi audă vocea, să îi simtă acesteia mirosul. Nu este nimic straniu în faptul că vrea să adoarmă în brațe.

Specialiștii susțin că bebelușii sunt făcuți să doarmă în brațele mamei. Bebelușul are încă spatele curbat, cum era când se afla în uterul mamei sale. De aceea, brațele mamei reprezintă locul perfect pentru a adormi. Este normal ca bebelușul să caute acea senzație cunoscută înainte de a se naște.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Educație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…