Acasa Alimentație Micul dejun – cerealele sunt bune sau nu pentru copii?

Micul dejun – cerealele sunt bune sau nu pentru copii?

4 min read
0
0
707

Numeroși sunt copiii care adoră să consume cereale cu lapte la micul-dejun. Însă sunt aceste cereale de la micul-dejun cu adevărat bune pentru sănătatea celor mici? Sunt cel mai adesea criticate pentru un conținut ridicat de zahăr și pentru nivelul ridicat de materii grase. Unele, printre care muesli, sunt acuzate de faptul că ar conține pesticide. Atunci cum este mai bine? Le oferim sau nu le oferim copiilor noștri? Vă spunem noi în cele ce urmează.

Cerealele recomandate pentru micul-dejun sunt dulci însă nu este nimic alarmant din punct de vedere nutrițional. Cu condiția să respectăm cantitatea recomandată. Imaginea proastă creată s-ar putea datora faptului că, majoritatea persoanelor, în momentul în care citesc compoziția de pe ambalaj au tendința să confunde toate zaharurile (glucidele). Astfel, în 35-40 de grame de cereale există în jur de 10-15 g amidon, un glucid interesant datorită energiei pe care o conferă. În compoziția cerealelor mai regăsim în jur de 10-15 g de zaharuri simple. În ceea ce privește glucidele, cerealele de tip Chocapic conțin în jur de 35-40g, echivalentul unei felii de pâine.

Contrar ideilor preconcepute, majoritatea cerealelor pentru copii nu conțin grăsimi. Iar dacă conțin grăsimi este vorba despre grăsimi bune pentru sănătate. Cât despre pesticide, un studiu a demostrat prezența unor urme de pesticide în muesli non bio, într-o cantitate inferioară.

Consumate în cantități rezonabile, cerealele participă la echilibrul alimentar, mai ales dacă sunt consumate la micul-dejun. Câteva sfaturi:

  • respectați cantitățile recomandate pentru copii. Între 4-10 ani – 30-35 grame de cereale.
  • În momentul în care pregătești cerealele pentru copii varsă prima dată cerealele în bol după care pune cerealele. Un truc care te ajută să nu pui prea multe.
  • Pentru un mic-dejun echilibrat adaugă în bolul cu cereale un produs lactate pentru calciu si un fruct pentru fibre si vitamine.

Drept urmare, atunci când vine vorba despre oferirea unui mic-dejun sănătos copilului tău cel mai bine ar fi să îți îndrepți atenția spre produse cât mai naturale care conțin unul sau mai multe tipuri de cereale integrale, cu un conținut ridicat de fibre și un conținut scăzut de glucide. Evită aromele chimice, conservanții sau coloranții artificiali.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Alimentație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…